Prijava

Vaša prijava

Počinje korizma: Velikogoričani od sutra danonoćno čitaju Bibliju

[]

Velikogoričani će i ove godine ususret Uskrsu neprekidno čitati Bibliju. Sutra nakon večernje mise u 18:30 sati počinje Biblijsko bdjenje u župi Navještenja Blažene Djevice Marije.

– Svake godine prijavi se i Bibliju čita oko 200 vjernika. Čita se danonoćno, a kroz te dane crkva je stalno otvorena tako da ljudi mogu doći i slušati. Lijepo je to iskustvo koje potakne ljude da još više čitaju Božju riječ, o njoj razmišljaju i po njoj žive. Ujedno je to i svojevrsna duhovna obnova i priprava za Uskrs. Tko nije, a želi. Još uvijek se može prijaviti za čitanje – rekao nam je velečasni Ivan Norbert Koprivec.

Tradicija ovog petodnevnog danonoćnog čitanja Svetog pisma traje već 24. godinu za redom, a počinje s prvim danom korizme, na samu Pepelnicu.

– Sutra je ujedno post i nemrs. Time želimo pokazati da ozbiljno shvaćamo to vrijeme i uključujemo se svi kršćani u tu pripravu za Uskrs razmatrajući Isusovu muku, smrt i uskrsnuće. Toga dana na večernjoj svetoj misi imat ćemo i obred pepeljenja, da nas taj pepeo prisjeti na našu krhkost i prolaznost ovozemaljskog života, ali isto tako vjera u novi život – dodao je velečasni Koprivec.

Čitanje Biblije trajat će sve do ponedjeljka do večernje mise, a završna svečanost bit će 24. veljače u 18 sati.

Spomenimo i kako u goričkim župama u korizmenom vremenu traje i pobožnost Križnog puta, a u Navještenju će to biti utorkom i petkom u 17:50 sati.

Ova objava Počinje korizma: Velikogoričani od sutra danonoćno čitaju Bibliju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.