Prijava

Vaša prijava

Kvar na trafostanici zaustavio rukomet! ‘A taman smo trebali početi…’

[]

Dugo je trajala zimska prvenstvena pauza u životima rukometaša Gorice, duže nego što se itko nadao, a sad se – još malo produžila. Prvotni termin nastavka prvenstva bio je 3. veljače, pa je to pomaknuto za dva tjedna, a kad je i to konačno prošlo, ispriječila se struja. Odnosno, nestanak iste.

Upravo je trebalo započeti predstavljanje igrača uoči utakmice prvoga kola Lige za ostanak između Gorice i Rudara iz Ruda pokraj Samobora. Početak je bio zakazan za 17.30 sati, ali točno u 17:26 nastupio je – mrak! U sekundi su se sva svjetla pogasila, dvorana je ostala u potpunom mraku na nekoliko sekundi, dok nije proradio agregat sa malo svjetla u kutu, i bilo je jasno da je nestalo struje.

U jednom trenutku svjetla su se upalila, ali odmah potom i opet ugasila, što je jasno ukazivalo na mogućnost da od utakmice ove nedjelje neće biti ništa. Takve su se pretpostavke ubrzo pokazale i točnima i definitnima, jer struja se uporno nije vraćala, a ni vijesti koje su stizale nisu bile dobre.

– Rekli su nam da je nešto eksplodiralo u trafostanici koja napaja dvoranu, a to nije bilo moguće tako brzo popraviti i morali smo odgoditi utakmicu – kaže jutro poslije trener naših rukometaša Tomo Mesarov.

Jutro poslije stigla je i naredba iz saveza da se utakmica mora odigrati u sljedećih 15 dana, pa je odmah krenula i potraga za novim termin. Prvi prijedlog bila je ova srijeda, tri dana nakon predviđenog datuma, ali gosti se s time nisu složili, pa je termin novog ogleda Gorice i Rudara zasad nepoznat.

Klub neće pred savezom odgovarati za ovaj događaj, budući da je riječ o incidentu koji ne spada u nadležnost organizatora utakmice, ali svakako donosi nove probleme. Dobro je u svemu tome što gosti nisu stigli, primjerice, iz Metkovića, nego iz Samobora, pa će lako i navratiti opet, kad god se za to odredi termin.

Naslovna fotografija: Igor Đuran/o1portal

Ova objava Kvar na trafostanici zaustavio rukomet! ‘A taman smo trebali početi…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.