Prijava

Vaša prijava

Mještani Plesa dobili moderno igralište za hakl

[]

Mještani Plesa imaju novo košarkaško igralište. Projekt obnove koštao je nešto više od 64 tisuće eura, a s 35 tisuća eura financiran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa prekogranične suradnje s BiH dok je preostala sredstva osigurao Grad Velika Gorica. Na igralištu je uklonjen stari asfalt i postavljena je nova podloga od sintetske gume koja je sigurnija i izdržljivija.

– Nastavljamo s obogaćivanjem sadržaja na Plesu jer naši sugrađani to zaslužuju. Ono što smo primijetili kada smo počeli s postavljanjem umjetnih trava i igralištima da ih koristi sve više djece. Novouređeno i lijepo igralište, nova podloga i koševi zasigurno će privući brojne mještane ove četvrti. Ujedno ovom prilikom pozivam sve gradske četvrti koje se možda još nisu odlučile za neki sadržaj koji žele imati da to učine – naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska ove četvrti.

19.02.2024. – Obilazak sportske infrastrukture u GČ Braće Radić i Pleso – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U pripremi prekograničnog projekta sudjelovala je Razvojna agencija Grada Velika Gorica.

– Program se temeljio na unapređenju lokalnih zajednica i obnavljanje infrastrukture u gradovima. Ovaj projekt je bio u partnerstvu s Općinom Posušje pa je na taj način ovaj projekt pridonio i jačanju međusobne suradnje – dodala je ravnateljica Mateja Kalisar.

19.02.2024. – Obilazak sportske infrastrukture u GČ Braće Radić i Pleso – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovo košarkaško igralište bilo nam je jedno od zadanih projekata našeg vijeća i samo je jedno u nizu od gradilišta koje smo zatvorili na Plesu. Hvala Razvojnoj agenciji i gradonačelniku što nas podržava i prate u realizaciji projekata – istaknuo je predsjednik četvrti Slavko Perković.

 

Ova objava Mještani Plesa dobili moderno igralište za hakl se prvi puta pojavila na cityportal.hr.