Prijava

Vaša prijava

FOTO Obnovljena kapelica u Ribnici, evo kako sada izgleda

[]

Obnovljena je Kapela Isusa dobrog pastira u Ribnici. Staru i trošnu kapelicu zamijenila je nova. Pa će tako mještani Ribnice imati sigurno, novo i ljepše mjesto za molitvu i okupljanje.

– Kapelica je lijepo uređena. Bila je zaista u lošem stanju, pomalo i opasna za okoliš i mještane. Cijela konstrukcija se ljuljala. Sada smo napravili ovu novu drvenu konstrukciju koja je odlična i mislim da smo mirni narednih 50 godina – komentirao je velečasni Marijan Prepeljanić te dodao kako ona služi svojoj svrsi.

– Godišnje tu imamo do tri puta misu, a najsvečanije je za Uskrsni ponedjeljak stoga će baš tada biti i njen blagoslov. Vjerujem da će nam se pridružiti svi župljani – kazao je Prepeljanić koji inače upravlja i sa župom Bukevje gdje je crkva također u rekonstrukciji.

Trenutno se radi i na župnoj crkvi u Novom Čiču kao i župnoj kući koja je stradala u potresu.

– Puno se toga radi i župa ne može iznijeti sve te potrebe, pa nam je puno lakše kada se tu uključi i Grad Velika Gorica na čelu s gradonačelnikom, kojim ovim putem zahvaljujem – dodao je velečasni.

20.02.2024. – Obilazak kapelice u Ribnici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

– Ovo je mjesto gdje se ne okupljaju samo naši mještani već dolaze i iz okolnih sela. Mogu se samo u ime mještana zahvaliti gradonačelniku Ačkaru i župniku koji su ovo omogućili – Tugomir Hlopec, predsjednik MO Ribnica.

Ova objava FOTO Obnovljena kapelica u Ribnici, evo kako sada izgleda se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Vidović: Zaspali smo