Prijava

Vaša prijava

FOTO Posjetite trodnevnu izložbu malih životinja s tisuću eksponata

[]

Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005., od danas pa sve do nedjelje organizira 29. državnu izložbu Republike Hrvatske i 17. županijsku izložbu golubova, peradi, kunića i ptica. Oko tisuću eksponata malih životinja bit će izloženo u prostoru Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici.

– Za izložbu imamo prijavljeno oko tisuću eksponata, gotovo 800 golubova, stotinjak peradi, 70 kunića i 50 ptica. U sklopu izložbe održavaju se i specijalne izložbe gdje će se moći vidjeti novu pasminu u Hrvatskoj, a riječ je o ukrasnom golubu pismonoši, zatim sisačkog i zagrebačkog prevrtača te patuljaste kokice našeg Jureka i Katicu – govori nam Mihael Pavišić te dodaje kako sudjeluju uzgajivači iz cijele Hrvatske.

Bit će tu izloženo i oko 40 primjeraka posavske kukmaste kokoši, koja je od prošle godine dobila status izvorne pasmine domaćih životinja. Inače, to je treća izvorna pasmina peradi u Hrvatskoj uz zagorskog purana i kokoš hrvaticu.

Izložba je otvorena je za posjetitelje u petak 23. veljače od 16 do 20 sati, subotu 24. veljače od 8 do 20 i nedjelju 25. veljače od 8 do 13 sati.

 

Ova objava FOTO Posjetite trodnevnu izložbu malih životinja s tisuću eksponata se prvi puta pojavila na cityportal.hr.