Prijava

Vaša prijava

Pobjedama protiv turbulencija: Prvo klinci, pa onda i prvotimci!

[]

Buran je tjedan iza vodstva KK Gorice, alarme u goričkim košarkaškim krugovima upalila je vijest o izbacivanju juniora iz Prve lige, pa je u gradskim pričama ovaj sport bio aktualniji nego ikada. Nažalost, jer nije se pričalo o lijepim stvarima, nego o incidentu koji je snažno potresao klub i emotivno pogodio sve ljubitelje košarke u ovom gradu, ma koliko ih malo bilo, pa je valjalo i reagirati.

Uprava kluba, imenovana ljetos s idejom koja je u suprotnosti sa svime što se događalo u mjesecima koji su slijedili, sazvala je sastanak s predsjednikom kluba Duškom Radovićem, a na tom okupljanju pokušalo se doći do rješenja problema. Informacije o tome što se točno događalo i o čemu se sve raspravljalo na tom sastanku dostupne su samo djelomično, no jedno bi nakon svega moralo biti neupitno za početak: čovjek koji je “zakuhao” cijeli incident više ne bi smio biti dio kluba.

Filip Tanta, na godinu dana suspendirani trener juniora, navodno je ovaj tjedan vodio treninge momčadi koju je povukao s terena i koja se, prema svemu sudeći, više neće natjecati ove sezone. A to je, blago rečeno, dosta neobično. I ne bi se smjelo ponavljati, kako zbog zdravog razuma, tako i zbog reakcija roditelja te djece, koji promjenu smatraju neophodnom. Novo rješenje, za očekivati je, pronaći će se u vlastitim redovima, moguće i među starijim igračima prve momčadi…

U međuvremenu, dok se sve to događalo, ista ta prva momčad pripremala se za sljedeći izazov. U subotu od 16 sati Goričane čeka ogled sa zagrebačkom Mladosti, odnosno drugom momčadi Cedevite Junior, koja dolazi kao prva sljedeća prilika da se nastavi pobjednički ritam. Prošlog vikenda stala je sjajna serija pobjeda, bolja je u Draženovu domu bila Hermes Analitica, a domaći ogled s Mladosti pokazat će kakva će biti reakcija momčadi koju vodi trener Miron Češkić.

– Kroz ovaj tjedan analizirali smo naše pogreške iz prošle utakmice i spremni ćemo dočekati Mladost. Dečkima sam rekao da dignu glave i da nastavljamo dalje s radom, a plakanja zbog poraza nema. Okrećemo novu stranicu i nadamo se novom nizu pobjeda! – optimističan je trener Češkić, uz dodatak:

– Pozivam naše navijače da nas podrže u subotu u 16 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede.

U prvom međusobnom ogledu ove sezone Gorica je uspjela pobijediti Mladost u gostima, u međuvremenu je izrasla u momčad koja je prva do vodećeg dvojca, ali opuštanja ne može i ne smije biti.

– Čeka jedna vrlo mlada i potentna momčad, koja igra brzu i modernu košarku. Mi trebamo od početka igrati pametno i nametnuti naš ritam kojim pobjeđujemo suparnike. Ukoliko ispoštujemo sve dogovoreno, vjerujem u našu pobjedu – kaže mladi Stipe Perica, koji će sudjelovati i u uvertiri za ovu utakmicu.

Naime, od 13 sati će u Gradskoj dvorani igrati gostujuća Duga Resa i domaći Zrinjevac 1937, odnosno mlada momčad Gorice. U tom je sastavu nekoliko mladih igrača iz seniora, ali i velik dio društva iz juniorske momčadi, o kojoj je bilo previše govora ovog tjedna…

Ova objava Pobjedama protiv turbulencija: Prvo klinci, pa onda i prvotimci! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.