Prijava

Vaša prijava

Gorica čeka Slaven, ali bez Mome: Raspopović nastavlja karijeru u Češkoj

[]

Crni niz je u tijeku, a nisu ni oblaci iznad pomoćnog igrališta Gradskog stadiona ovog petka bili puno svjetlijih nijansi. Stvari ne idu po planu u svijetu HNK Gorice, čak dapače, nikako da se pojavi tračak svjetla na kraju rezultatskog tunela, cijele ove nove godine u pravilu tamnog i mračnog. Serija poraza došla je do broja šest, pet ih se dogodilo u 2024. godini, a dobra vijest u svemu tome je što barem završio pakleni niz utakmica, koji je uključivao dva ogleda s Rijekom, po jedan kod Dinama i Osijeka.

Loša vijest, s druge strane, kaže da to i ne mora biti toliko važno, jer odavno stoji ona rečenica trenera Dinka Jeličića.

– S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, svaki sljedeći protivnik nama je i najteži!

Bit će tako i u nedjelju od 17.30 sati, nema nikakve dvojbe da će Slaven Belupo biti izuzetno težak protivnik, kao i da će Gorica morati biti puno bolja i koncentriranija nego u posljednjim utakmicama. I da, za početak, oni koji budu na terenu neće dopustiti da se protivnik šest puta (?!) dodaje glavom u kaznenom prostoru prije nego što ti zabije gol glavom… Jer to je temelj, to je nešto na što ne može utjecati ni trening, ni trener, ni taktika, ni širina kadra. To je stvar koncentracije i samopouzdanja.

A u iščekivanju prilike koju ne bi trebalo propustiti, dogodila se i jedna promjena u kadru. Igrač Gorice, naime, više nije crnogorski desni bek Momčilo Raspopović (29). Tužna je to vijest za sve koji su oko momčadi, jer s Momom odlazi veliki pozitivac, sjajan tip, dobri duh svlačionice, ali i kvalitetan igrač, sposoban pomoći na više pozicija.

Između ostalog, Raspopović je bio vitalan dio momčadi koja je na proljeće izvela ono što se neće tako lako zaboraviti. I zato je rastanak bio emotivan…

“Nakon više od godinu i pol dana te 3211 minuta u dresu Gorice, Momčilo Raspopović svoj nogometni put nastavlja u Češkoj, u redovima MFK Karviná. Momo nam je puno pomogao kada je bilo najpotrebnije, nesebično je uskakao i na razne pozicije na terenu, a svojim je šalama uvijek unosio pozitivu u svlačionicu. Zato mu ovim putem od srca zahvaljujemo na svemu i želimo puno uspjeha u novom klubu i nastavku karijere”, objavio je klub na svojim kanalima.

Bivši igrač Rijeke i rumunjske Astre odlazi tako na svoju sljedeću inozemnu destinaciju, a Gorica ostaje na Alexandru Munksgaardu na poziciji desnog braniča. Doduše, ne samo na njemu, budući da je s prvom momčadi već dugo junior Đuro-Giulio Đekić, U-19 reprezentativac Srbije, a budući da se ide u smjeru pomlađivanja momčadi, za očekivati je i poneku priliku za njega.

Brojčano slabiji, i dalje bez ozlijeđenih Ndockyta, Majstorovića i Vujnovića, ali nakon odrađene suspenzije ponovno s Jurićem u kadru, Gorica čeka društvo iz Koprivnice. I traži način kako prekinuti seriju koja vapi za prekidanjem…

Ova objava Gorica čeka Slaven, ali bez Mome: Raspopović nastavlja karijeru u Češkoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.