Prijava

Vaša prijava

KUD Velika Mlaka: Četvrt stoljeća bogate folklorne povijesti pod vodstvom neumorne Đurđe Havidić

[]

Društvo koje već 25 godina njeguje kulturno-umjetničku baštinu svoga kraja, KUD Velika Mlaka, sinoć je svečanom skupštinom i veselim druženjem uz brojne goste proslavilo tu značajnu obljetnicu.

– Velika je to obljetnica obilježena bogatom folklornom poviješću i brojnim nastupima u Hrvatskoj i svijetu. Od samog početka pod vodstvom neumorne Đurđe Havidić – istaknuo je u svom govoru i velikogorički gradonačelnik, Krešimir Ačkar. 

Foto: Predsjednica KUD-a V.Mlaka, Đurđa Havidić i pročelnica Lana Krunić Lukinić/Grad VG

Osim što je utemeljila i još uvijek vodi KUD Velika Mlaka, upravo je Đurđa Havidić bila i najdugovječnija, a sada je počasna predsjednica Društva žena Velika Mlaka, čije su se članice također  odazvale pozivu na proslavu ove značajne obljetnice. Tom je prigodom članica Upravnog odbora Društva, Monika Adžaga, predsjednici KUD-a uručila dar – sliku ‘Plesači’ slikarice Katice Trumbetaš, te želje za još puno uspjeha u daljnjem radu.

Foto: Društvo žena Velika Mlaka

KUD je osnovan na inicijativu Društva žena, 24.siječnja 1999. godine, a u njemu djeluje stotinjak aktivnih i pedesetak podupirućih članova, i to svih dobi, od učenika, studenata, radnika i umirovljenika. Djeluju u pet sekcija – plesno folklornoj, dvije tamburaške i dvije dječje folklorne skupine.  U svom programu prvenstveno njeguju i izvode izvorne turopoljske pjesme i plesove, ali i izvorni melos drugih krajeva. Takav pristup prenosi uspješno na mladi naraštaj. KUD je za svoje brojne nastupe diljem Hrvatske i Europe dobio značajne pohvale i priznanja. Uglazbili su i pjesmu ‘Naše selo Mlaka je’, autora Imbre Lackovića, koja je svojevrsna himna Velike Mlake.

Foto: Proslava 25 godina djelovanja KUD-a Velika Mlaka /Grad VG

Foto: KUD Velika Mlaka, FB

Ova objava KUD Velika Mlaka: Četvrt stoljeća bogate folklorne povijesti pod vodstvom neumorne Đurđe Havidić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.