Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Školarci diljem našeg kraja rekli glasno NE vršnjačkom nasilju!

[]

Nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, koji je globalno znan i pod nazivom Dan ružičastih majica (Pink T-shirt Day)

Prigodno je obilježen i diljem našeg kraja i to tradicionalno najviše u osnovnim školama, gdje se putem raznih radionica, a najviše razgovorom, govorilo o sve većem porastu vršnjačkog nasilja. Tako je i najveća gorička škola, OŠ Nikole Hribara, danas bila u znaku ružičaste boje, a učenici nižih i viših razreda rekli su NE vršnjačkom nasilju i svakom drugom obliku nasilja.

Foto: Učenici 6.a, OŠ Nikole Hribara, odlučni u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Učenici 6.a razreda sa svojom razrednicom Marijom Patrlj i prof. informatike Milanom Omrčenom, pogledali su i prigodne video materijale, porazgovarali i osvijestili da je nasilje nedopustivo.

– Osvijestili smo i kako je  promatrati nasilje, a ne reagirati isto sudjelovanje. Zajedno smo došli do zaključka da se nasilje događa svakodnevno, a da bi se zaustavilo potreban je angažman cijele zajednice. Svi smo se složili jednoglasno da nasilju moramo pokazati znak STOP! -rekla nam je prof. Patrlj. I u 8.c su obilježili ovaj važan dan i razgovarali o ovoj aktualnoj temi,koja je nažalost dio naše svakodnevnice, rekla nam je njihova razrednica Ana Matak.

Foto: U Hribaru se danas puno pričalo o vršnjačkom nasilju

Kreativci iz 2.b razreda OŠ Velika Mlaka izradili su i prigodni plakat – Stop vršnjačkom nasilju među djecom i stop svakom nasilju nad djecom!

Foto: OŠ Velika Mlaka

Iz općine Orle javljaju kako su se i učenici Područne škole Veleševec ove srijede pridružili borbi protiv vršnjačkog nasilja, što su zorno prikazali svojim Danom ružičastih majica!

Foto: Dan ružičastih majica u Područnoj školi Veleševec/ Općina Orle

I u OŠ Pokupsko u općini Pokupsko ovaj je školski dan protekao u razgovorima, radionicama i igraonicama na temu borbe protiv vršnjačkog nasilja, a i nastavnici su s ponosom nosili svoje ružičaste majice.

Foto: Učenici i nastavnici OŠ Pokupsko danas su nosili samo ružičasto

Foto: OŠ Pokupsko

 

Ova objava FOTO/VIDEO Školarci diljem našeg kraja rekli glasno NE vršnjačkom nasilju! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.