Prijava

Vaša prijava

Vuja i Nexe stižu u Goricu: ‘Znamo tko su i što su, ali ako su mogle Sesvete…’

[]

Kvar na trafostanici odgodio je početak drugog dijela prvenstva, pa su otvaranje proljeća rukometaši Gorice odradili prošlog vikenda na gostovanju u Dubravi, na zagrebačkom istoku, kontra protivnika s kojim nikad nije lako. Bodovi su bili izuzetno važni i jednima i drugima, Liga za ostanak na samom je startu i svima je važno što prije izaći iz opasne, a u tome je ovom prilikom uspješnija bila Gorica.

Momčad trenera Tome Mesarova odradila je fanstastičan posao u Dubravi, došla do pobjede 32-29 i pokazala da problema ovog proljeća neće biti. Sjajnu partiju odigrao je Ivan Laljek, sa sedam golova i čak 13 asistencija (?!), a prvi strijelac i ovoga je puta bio raspucani kapetan Hrvoje Ceković. Deset komada zabio je Zametu u Kupu dva tjedna ranije, deset komada zabio je i prijatelju Tomislavu Sladoljevu, koji je ovog ljeta Goricu zamijenio Dubravom.

– Tompa mi je mušterija, a ne prijatelj, ha, ha… – za početak će Ceki, koji nije iznenađen dobrom predstavom Goričana na startu Lige za ostanak.

– Nije bilo jednostavno, dugo smo ih pokušavali slomiti, ali praktički cijelu utakmicu igralo se gol za gol. Iako, nekako smo osjećali da smo bolji, da će to otići na našu stranu. Dubrava ima dosta mladu momčad, a to se i vidjelo u presudnim trenucima – još jednom odvrtio je film ove pobjede Ceki, koji uz kapetansku, ima i ulogu pomoćnog trenera.

– Ipak sam puno više igrač nego trener. Da, pomažem Tomi s analizom protivnika, dogovaramo se neke stvari, ali logično je da se više posvetim svojim zadacima na terenu. Općenito mogu reći da se dobro trenira, idemo iz treninga u trening bez pretjeranog izmišljanja tople vode ili filozofiranja. Treniramo, igramo i idemo korak po korak – u svom će stilu Hrvoje.

A negdje između treninga ugurao se i ždrijeb četvrtfinala Kupa, koji je Gorici donio našički Nexe. Igrat će se u 10. travnja u Velikoj Gorici, igra se samo jedna utakmica, a bolji će otići na završnicu u Poreč. Pred Goricom je opako težak zadatak, jer u grad dolazi ozbiljan europski klub, s rukometnom institucijom u liku Veselina Vujovića u ulozi trenera…

– Očekivanja? A što reći, svi znamo što je Nexe, koja je to razina… Međutim, naravno da se nećemo predati unaprije, idemo pokušati igrati s njima, idemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Igramo doma, a to nam je posebno drago – kazao je Ceki pa dodao znakovitu rečenicu:

– Ako su ih Sesvete nedavno mogle dobiti, ne znam zašto i mi ne bismo pokušali…

Daleko je još Kup, ima do tad još puno posla pred goričkim rukometašima, a za početak su to dvije domaće utakmice. Za vikend u grad stiže Metković-Mehanika, a u srijedu će se odigrati ona utakmica otkazana zbog nestanka struje, županijski protiv Rudara iz Ruda.

– Bilo bi jako dobro povezati te dvije pobjede na našem terenu, a ja vjerujem da smo to itekako u stanju, da smo bolji od oba ova protivnika. Pogotovo kad igramo doma. Uspijemo li uzeti ova četiri boda, pa još ako to povežemo s pobjedom u gostima kod Kaštele, koja ne stoji baš najbolje, puno bi nam značilo za otvaranje Lige za ostanak. Puno mirnije mogli bismo ići dalje – poželio je kapetan Gorice.

Metkovci u Gradskoj sportskoj dvorani gostuju u subotu od 17.30 sati, naravno da su svi ljubitelji rukometa i više nego dobrodošli.

Ova objava Vuja i Nexe stižu u Goricu: ‘Znamo tko su i što su, ali ako su mogle Sesvete…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.