Prijava

Vaša prijava

Slavljenički tjedan goričke Gradske knjižnice: Darivanja, predavanja, besplatni upis…

[]

Idući tjedan Gradska knjižnica slavi svoj dan! Tim povodom odlučili su taj važan datum proslaviti sa svojim korisnicima pa će cijeli idući tjedan imati darivanja, predavanja i nove sadržaje kojima obogaćuju rad knjižnice.

Sutra će Knjižnica na svojim društvenim mrežama imati darivanje, a u utorak 5. ožujka saznat ćemo tko su ‘Najčitači’ u sva tri odjela knjižnice.

Srijeda je dan za Slavka Sobina koji će najmlađim sugrađanima u Dječjem odjelu predstaviti svoje naslove, a od 18 sati priključite se predavanju na temu sadnje vlastitog vrta.

Knjižnica ima novu mobilnu aplikaciju putem koje će građani moći još lakše koristiti online usluge knjižnice, a njeno predstavljanje na rasporedu je u četvrtak 7. ožujka.

– Ako još niste član Gradske knjižnice pozivamo vas da iskoristite priliku besplatnog upisa za nove članove u petak, 8. ožujka. Novi korisnici mogu se uz predočenje osobne iskaznice (zdravstvene iskaznice za djecu) upisati u jednom od tri odjela knjižnice tijekom radnog vremena od 8 do 19.30 sati – pozivaju iz knjižnice.

Inače, tradicija knjižničarstva u Velikoj Gorici traje otkako je godine 1885. na inicijativu tadašnjeg turopoljskog župana Stjepana pl. Josipovića u okvirima djelovanja privremenog društva “Sloga” utemeljena Prva čitaonica u Velikoj Gorici. Krajem 2017. godine tijekom svojih istraživanja građe u Hrvatskom državnom arhivu Aleksandar Božić slučajno je među nerazvrstanim materijalima pronašao pravila Prve čitaonice u Velikoj Gorici datirana 8. ožujka 1885.

Ova objava Slavljenički tjedan goričke Gradske knjižnice: Darivanja, predavanja, besplatni upis… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.