Prijava

Vaša prijava

FOTO Djelatnici goričke šumarije obnovili putokaze i table poučne staze ‘Šumarica’

[]

Djelatnici i djelatnice goričke šumarije, proteklih su nekoliko dana marljivo radili na obnovi poučne pješačke staze ‘Šumarica’ u Vukomeričkim goricama, a obnavljali su se dotrajali panoi i putokazi. Riječ je o stazi koja je napravljena prije 11 godina u suradnji s Turistička Zajednica Velike Gorice, PD Velika Gorica i šumarije Velika Gorica.

Staza je duga devet kilometara počinje u Krušaku kod lugarnice, a završava na Lakovici u Kozjači te većim djelom prolazi kroz šumu. Spomenimo i kako se duž staze nalaze informativni panoi koji govore o povijesti Vukomeričkih gorica, drvenom graditeljstvu te biljnom i životinjskom svijetu.

– Jednostavna je za korištenje i izrazito dobro označena bijelim cvjetićima koji predstavljaju našu proljetnicu – šumaricu (Anemone nemorosa) koju u proljeće možemo vidjeti kako cvate u šumskom dijelu staze, a na putokazima i na stablima možemo je pratiti cijele godine – istaknuli su iz šumarije Velika Gorica.

Foto: Hrvatske šume

Ova objava FOTO Djelatnici goričke šumarije obnovili putokaze i table poučne staze ‘Šumarica’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.