Prijava

Vaša prijava

Kvarner u Gorici: Jedan ružan rastanak, jedna tučnjava i jedinica na tablici!

[]

Dvije su utakmice do kraja regularnog dijela sezone, dvije pobjede manje od Gorice ima petoplasirani Zagreb, prvi ispod crte za ulazak u Final Four. U prijevodu, Gorica ima dvije meč-lopte za osiguravanje mjesta među četiri najbolje momčadi Prve lige, a prva je na redu u četvrtak navečer. I to protiv – lidera!

U našu Gradsku dvoranu stiže riječki Kvarner, vodeća momčad prvenstva, koja u 25. utakmicu sezone ulazi sa samo dva poraza. Oba su Riječani doživjeli u sudarima s Vrijednosnicama Osijek, drugog sastava prvenstva, koji je jedan od svoja tri poraza, daleko najuvjerljiviji, doživio upravo u Velikoj Gorici.

Gorica, s druge strane, na trećemu mjestu ima sedam poraza, ali i 15 pobjeda, uključujući i onu kod Omiša proteklog vikenda. Upravo je taj trijumf značajno smanjio pritisak na Goričane uoči utakmice u kojoj mogu uživati i pokazati što znaju. A onda u posljednjem kolu, trebalo ili ne, odraditi posao protiv Podstrane, koja je već ispala iz lige.

– Nakon jako bitne pobjede u Omišu rasterećeni dočekujemo Kvarner. Znamo da je Kvarner jako kvalitetna momčad, dobro popunjena na svim pozicijama, tako da očekujemo tvrdu i jaku utakmicu. Mi ćemo se dobro pripremiti i dat ćemo sve od sebe da s barem jednom pobjedom u zadnja dva kola i teoretski osiguramo doigravanje – kaže Vito Porobić, prvi gorički strijelac ove sezone s 15 koševa u prosjeku.

Imao je nedavno posla s 38-godišnjim Krunom Simonom, u posljednjoj domaćoj utakmici, a ovoga puta čekat će ga obračuni s igračem za kojeg je Simon – klinac. Siniša Štemberger ima 45 godina, iza njega je bogata i uspješna karijera, a mnogi će ga se možda sjetiti iz ružne epizode u vrijeme kad je igrao za Split, onog obračuna s Rawlejem Marshallom, Amerikancem koji je u to doba nosio dres Cibone.

VIDEO

Uz Štembergera, u rosteru Kvarnera ima još ponešto zvučnih imena, kao što su 33-godišnji Marjan Čakarun, iza kojeg je inozemna karijera, ali i Toni Jelenković, lani igrač Gorice, koji se s klubom nije rastao u osobitim odnosima. U najmanju ruku… Sve u svemu, kvalitetna i iskusna momčad koja će biti veliki izazov za Goričane.

– Kvarner od početka sezone ima izraženu ambiciju ulaska u Premijer ligu, posložili su jako dobru i iskusnu momčad i trenutno su vodeća momčad na tablici. Međutim, mi igramo pred našom publikom i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu. Zato bih ovim putem pozvao naše navijače da nam s tribina Gradske sportske dvorane pruže maksimalnu podršku – pozvao je trener Gorice Miron Češkić, jedan od glavnih potpisnika svih ovosezonskih lijepih trenutaka seniorske momčadi.

I nije slučajno da je pozvao ljude na tribine, jer ovdje se radi o oproštaju od regularnog dijela sezone. Ovo je posljednja domaća utakmica, uz to još i derbi, a na terenu će biti dečki koji su ovom sezonom zaslužili barem komadić pozornosti. I ako išta možemo garantirati, to bi bilo: igrat će se zabavna košarka!

Zato, vidimo se na tribinama…

Ova objava Kvarner u Gorici: Jedan ružan rastanak, jedna tučnjava i jedinica na tablici! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.