Prijava

Vaša prijava

Motociklisti i vozači auta pod pojačanim nadzorom policije, s jedinim ciljem – smanjiti broj tragedija na cestama!

[]

U petak, 12. i u subotu, 13. travnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se pojačani nadzor vozača motocikala i osobnih automobila koji grubo krše prometne propise.

– Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja uz poseban naglasak na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala i vozila, prolazaka na znak crvenog svjetla ili više uzastopnih prolazaka, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima, isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na isto, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima, te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila – doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke.

Foto: PUZ

U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke, a policija će posebnu pozornost posvetiti i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

– Kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi – poručuju iz PUZ-a.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/pixabay.com

Ova objava Motociklisti i vozači auta pod pojačanim nadzorom policije, s jedinim ciljem – smanjiti broj tragedija na cestama! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.