Prijava

Vaša prijava

Gorica podvučena modrim: Dinamo napunio stadion i odnio bodove

[]

Velika Gorica ove je subote bila obojana u modro. Nogometaši Gorice bili su u ovoj priči domaćini, dočekali su Dinamo na svom stadionu, ali osim domaćeg stadiona i uređenog, dotjeranog travnjaka, sve je drugo djelovalo poprilično gostujuće… Na gradskim ulicama, kojima su se u satima prije utakmice slijevali navijači Dinama, posljedično i na tribinama, koje su disale u plavom ritmu, a onda i na terenu, na kojem je Dinamo izdominirao i pobijedio Goricu.

“Na tribinama Gradskog stadiona danas su 5752 gledatelja”, objavila je u drugoj polovici drugog poluvremena službena spikerica Petra, čime je i službeno potvrđeno ono što se i predviđalo u danima uoči utakmice.

Pao je rekord po posjećenosti na jednoj utakmici Gorice u HNL-u, ispisana je povijest, dekor je bio impresivan, Bad Blue Boysi glasni, a Gorica na travnjaku samo na trenutku doista konkurentna.

– Nismo loše ušli u utakmicu, ali nedostajalo nam je malo čvrstine u nekim duelima, a nakon jednog takvog smo i primili prvi gol, rekao bih pomalo naivno – govorio je trener Rajko Vidović nakon poraza od kuma Sergeja Jakirovića, misleći na 13. minutu utakmice i kombinaciju Baturine i Kulenovića.

Prvi je zgrabio jednu “ničiju” loptu na sredini terena, lijepo gurnuo u prostor za drugoga i Dinamo je poveo u ranoj fazi utakmice. Nakon polufinala Kupa na Poljudu, i ovoga puta se Sandro Kulenović prometnuo u Dinamova junaka, jer taj je gol u velikoj mjeri usmjerio nastavak utakmice.

Dinamo je nakon toga mogao igrati kudikamo lakše, bez opterećenja, a Gorica je u svim svojim pokušajima ostala za korak ili dva prekratka. Mogao je stvari zakomplicirati Gabriel Rukavina, koji je u 26. minuti “povaljao” Ristovskog i solidno pucao, ali Nevistić je to odbio, a Mitrović nije uspio odbijanac pospremiti u mrežu.

S druge strane, modri su prijetili puno češće, stavljali pod pritisak goričku zadnju liniju, u kojoj je ljevonogi Krešo Krizmanić bio na poziciji desnog beka, ali Ivan Banić i ovoga je puta bio na visokoj razini. Nakon svega viđenog u prvih 45 minuta, taj minimalan zaostatak izgledao je i prilično dobro za Goricu, koja je i dalje bila “živa”, sa šansom da jednim dobrim izlaskom prema naprijed vrati stvari na početak.

Nažalost po domaće navijače, koji su i ovoga puta bili u apsolutnoj manjini, nije se to dogodilo. Nastavak susreta protekao je u velikoj borbi, ali i u nastavku dominacije Dinama. Veliku priliku zapucao je strijelac Kulenović u 68. minuti, činilo se da bi nakon toga možda moglo doći do one “ako ne zabiješ, primiš”, ali Gorica ove subote nije bila na dovoljno visokoj razini da to i učini.

Sve je i definitivno riješeno u 88. minuti, iz situacije koja je bila puno manje izgledna nego neke ranije, ali udarac Marka Bulata sa distance bio je filigranski precizan, lopta je uz stativu završila u mreži i zapečatila utakmica.

– Ukupno gledajući, odigrali smo dobru, borbenu i čvrstu utakmicu, možemo žaliti i za tom prilikom Rukavine iz prvog poluvremena, ali realnost kaže da je Dinamo bolja momčad i da je zasluženo pobijedio – priznao je trener Vidović, koji je doživio svoj prvi poraz u ulozi trenera našeg prvoligaša.

– Čestitam svojim dečkima, odradili su jako dobar posao, žao mi je samo što nismo i ranije odveli utakmicu u mirne vode. Neke prilike smo promašili, u nekim situacijama je Banić sjajno reagirao, a kod te prilike Gorice u prvom dijelu imali smo i malo sreće. Međutim, gledajući svih devedeset minuta, dominirali smo i kontrolirali utakmicu, a na kraju zasluženo uzeli nova tri boda – komentirao je gostujući trener Sergej Jakirović, koji je tako iz trećeg pokušaja došao do prve pobjede kao gost na velikogoričkom stadionu.

Zaključno, ništa se neočekivano nije dogodilo, Dinamo je u grad stigao kao veliki favorit i tu je ulogu apsolutno opravdao, a njegovi navijači pomogli su da ova utakmica ostane zapisana, zapamćena i izdvojena od ostalih. I nakon svega Goričani kreću dalje, prvo uz dan predaha, a onda i kroz pripreme za gostovanje u Rijeci sljedeće nedjelje. S druge strane opet će biti bivši trener Gorice, status izrazitog favorit opet će imati protivnik, stadion će opet biti pun…

Ova objava Gorica podvučena modrim: Dinamo napunio stadion i odnio bodove se prvi puta pojavila na cityportal.hr.