Prijava

Vaša prijava

Nova materijalna prava za radnike ZTC-a: Veće plaće, regres, uskrsnica, jubilarne nagrade…

[]

Nakon uspješno završenih pregovora, direktor Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Ivica Vidović i predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenika u zrakoplovstvu Marijan Luketić potpisali su jučer, 15. travnja 2024. Kolektivni ugovor za trgovačko društvo Zrakoplovno-tehnički centar. Potpisivanjem Kolektivnog ugovora na razdoblje od četiri godine povećana su materijalna prava radnika, osiguran je socijalni mir kao i stabilnost poslovanja.

– Dogovorena je osnovica za izračun plaće u iznosu 947,18 eura te koeficijenti složenosti poslova po grupama u ukupnom rasponu od 1,00 do 3,50. Povećana su ostala materijalna prava radnika te su dogovoreni regres i božićnica u iznosu 200 eura, uskrsnica u iznosu 150 eura. Naknada za topli obrok povećana je s 2,65 na 4,10 eura. Povećan je i iznos jubilarnih nagrada kao i dar za dijete do 15 godina starosti u iznosu od 130 eura. Poslodavac će snositi i dio troškova smještaja djece u ustanovama predškolskog odgoja u visini do 40 eura – istaknuli su iz ZTC-a.

Osim toga tu su i otpremnine za radnike koji odlaze u starosnu mirovinu, a koje će kako ističu, iznositi 2000 eura, a za one koji imaju status hrvatskog branitelja najmanje 12 mjeseci 3000 eura, odnosno 4000 za one koji imaju najmanje 12 mjeseci borbenog sektora.

Nakon potpisivanja ugovora Društvo treba donijeti novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta te Pravilnik o plaćama, koji se donosi u suglasnosti sa Sindikatom, za što je predviđen rok od 45 dana.

– Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora Zrakoplovno-tehnički centar još je jednom pokazao socijalnu osjetljivost i brigu koju ulaže u poboljšanje uvjeta života i rada svojih zaposlenika – dodali su iz ZTC-a.

 

Ova objava Nova materijalna prava za radnike ZTC-a: Veće plaće, regres, uskrsnica, jubilarne nagrade… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.