Prijava

Vaša prijava

Noć knjige u Velikoj Gorici: Naučite kako pronaći vremena za čitanje ili se pridružite književnom susretu s Robertom Međurečanom

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove će se godine uključiti u manifestaciju ‘Noć knjige’. I ovogodišnje 13. izdanje u središe svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koja se priređuje u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Najmasovnija domaća kulturna manifestacija održat će se 23. travnja diljem Hrvatske s čak više od 1150 prijavljenih programa i akcija. Ovogodišnja je tema ‘Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena’, a zaštitni znak dinosaur Gjuro Nachitanovicz.

U Središnjem odjelu goričke knjižnice u utorak u goste stižu Petra Jukić i Robert Međurečan. Od 18 sati, a zaljubljenica u knjige i autorica knjiškog bloga ‘Ljepota čitanja’ govorit će o tome kako pronaći vrijeme za čitanje u izazovnim vremenima.

U svom će predavanju razmotriti nekoliko savjeta kako pronaći vrijeme za čitanje iz ljubavi i učiniti ga dijelom svakodnevice.

Potom u 20 sati slijedi književni susret s Robertom Međurečanom, autorom četiri romana “Prodajem odličja, prvi vlasnik” (2008.), “Kad jaganjci utihnu u Zdihovu” (2011.), “Krletka za glinenog goluba” (2018.) i ”Domovina to go”(2022).

– Na književnom susretu u okviru Noći knjige od autora želimo saznati što mu je u izazovnim vremenima koja živimo poslužilo kao inspiracija, a od njegovih čitatelja koje im nove svjetove spomenuti romani otkrivaju – ističu iz Gradske knjižnice te pozivaju Velikogoričane da im se pridruže u ovoj zanimljivoj manifestaciji.

Ova objava Noć knjige u Velikoj Gorici: Naučite kako pronaći vremena za čitanje ili se pridružite književnom susretu s Robertom Međurečanom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.