Prijava

Vaša prijava

Praznih ruku na Praznik rada: Kurilovec i Lukavec padali po Zagorju…

[]

Radni narod ove je srijede odmarao, roštiljao, na trenutke se i sakrivao od kiše, ali nogometna lopta nije mirovala. U četvrtom rangu hrvatskog nogometa, u 3. NL Centar, odrađivalo se izvanredno kolo, dvadeset i osmo po redu, jedno od rijetkih u kojem su oba naša predstavnika morala na gostovanja. Lukavec je tako na Praznik rada morao odrađivati posao u Bedekovčini, u gostima kod Tondacha, dok su se Kurilovčani zaputili u Krapinu, na megdan domaćem Zagorcu.

Zajedničke su tako ovom prilikom našim klubovima bile tri stvari… Prvo, dakle, i jedni i drugi su gostovali. Drugo, još malo detaljnije, i jedni i drugi su gostovali u Zagorju. Treće, nažalost, i jedni i drugi su se kući vratili praznih ruku. Bez bodova, bez postignutoga gola.

Kurilovčani su prema Krapini krenuli ohrabreni domaćom pobjedom protiv Maksimira četiri dana ranije, sa samopouzdanjem koje neizbježno stiže kad uzmeš tri boda momčadi iz vrha tablice, ali i sa spoznajom da su na posljednja dva gostovanja nastradali s tri gola minusa. Lučko je bilo bolje 3-0, dva tjedna poslije i Vrapče 4-1, a Zagorec je djelovao kao dobar izbor za protivnika s kojim se može promijeniti taj negativan trend u nastajanju.

Nažalost po društvo s Udarnika, ni ovoga puta nije bilo ništa drukčije nego u prethodna dva iskustva u gostima. Prvi gol Kurilovčani su primili u uvodnoj fazi utakmice, jer već u 17. minuti pogodio je Karlo Stiperski, i to praktički iz mrtvoga kuta, iz situacije koju se teško može nazvati stopostotnom. S minimalnim zaostatkom momčad trenera Senada Harambašića otišla je i na predah, neke stvari pokušali su i presložiti, promijeniti, ali već u 52. minuti dogodio se novi trenutak dekoncentracije i penal za domaćina. Petar Bračević bio je siguran s bijele točke, da bi u trećoj minuti nadoknade konačnih 3-o postavio Marko Strabić.

Istovremeno, u nedalekoj Bedekovčini nogometaši Lukavca išli su na domaći Tondach, koji je uoči susreta dijelio posljednje mjesto na tablici sa Savom iz Strmca. I tu ne spominjemo dečke iz Strmca, bez razloga, jer točno dva tjedna ranije i oni su se osladili u domaćem ogledu s Lukavčanima. Problemi Lukavčana u sudarima s “davljenicima” nastavili su se i ovoga puta, što se dalo naslutiti već i po prvom poluvremenu.

Na predahu je trener Siniša Idrizi napravio dvije izmjene, Vidaković i Cimeša zamijenili su Marka Grdenića i Cotu, ali ni te promjene nisu donijele konkretan pomak. Lukavec nikako nije uspjevao pronaći način kako poslati loptu u mrežu borbenih protivnika, da bi se trenutak odluke u 75. minuti dogodio na drugoj strani igrališta. Filip Jagarčec prometnuo se u domaćeg junaka, budući da je postigao jedini gol za pobjedu protiv Lukavca, a strijelac je bio i četiri dana ranije u pobjedi protiv Zeline. Prije ove dvije vezane pobjede, recimo i to, Tondach je posljednji put pobijedio 19. studenog prošle godine…

Unatoč porazu, Lukavec se zadržao na petome mjestu ljestvice, s bodom manje od Maksimira, koji je u ovom kolu teško nastradao (0-4) doma protiv Lučkog. U sljedećem kolu, za samo tri dana, Lukavčani će opet u goste, ovoga puta u Petrinju, gdje će ih čekati domaća Mladost, koja je u ovom trenutku na 13. mjestu, sa samo bodom manje od dvanaeste momčadi prvenstva.

A dvanaesta momčad prvenstva zove se Kurilovec, kojem u goste za vikend dolazi uvjerljivi lider prvenstva, najbolja momčad ove lige, sisačka Segesta. Osluškivat će tako Kurilovčani što se događa u Petrinji, ali i na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje gostuje Samobor, koji ima samo dva boda manje od Kurilovca na 14. mjestu.

Ova objava Praznih ruku na Praznik rada: Kurilovec i Lukavec padali po Zagorju… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.