Prijava

Vaša prijava

Magic Leon i olimpijac Damir Martin podržali rad goričke SOS Zajednice mladih, a to možete učiniti i vi

[]

Po drugi put, Petek na Gorice ponovno je imao dobrotvornu ulogu – SOS Dječje selo Hrvatska i ovog puta je sudjelovalo u događaju, pružajući posjetiteljima priliku da kroz dobrovoljne donacije pomognu SOS Zajednici mladih Velika Gorica. Velik značaj, ovog puta, imali su i istaknuti Velikogoričani poput Magic Leona i proslavljenog veslača i olimpijca Damira Martina, koji su, osim doniranja, dolaskom na Petek na Gorice oduševili brojne sugrađane.

– Sretni smo i ponosni što možemo biti djelom jedne ovakve predivne manifestacije, vidjet duh grada, družit se građanima i sa samim izlagačima koji su nam velikodušno donirali svoje proizvode, a koje mi građanima darujemo kao znak zahvale nakon njihove velikodušne donacije za rad naše zajednice – rekla nam je Ana-Marija Šarić iz SOS Dječjeg sela.

03.05.2024. – Svibanjsko izdanje ‘Petek na Gorice’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr03.05.2024. – Svibanjsko izdanje ‘Petek na Gorice’ – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U goričkoj SOS zajednici mladih trenutno boravi 11 mladih, sedmero mladića i četiri djevojaka. Svi oni neposredno prije dolaska u zajednicu, zbog raznih životnih okolnosti i životnih situacija nisu imali priliku odrastati u svojoj vlastitoj biološkoj obitelji pa su od malena boravili u jednom od dva SOS Dječja sela.

– SOS Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi za oko 240 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dva dječja sela Lekenik i Ladimirevci te četiri zajednice mladih od kojih se upravo jedna nalazi i u Velikoj Gorici. Skrbimo za njih dok ne završe srednju školu, a nakon toga mogu se uključiti u program polusamostalnog života gdje ih još naredne tri godine pomažemo financijski dok ne stanu na svoje noge – priča nam Ana-Marija.

Foto: TZVG

Zajednica mladih koncipirana je tako da podsjeća na učenički dom, a mladima ostavlja dojam odrastanja u malo većoj obitelji.

– U goričkoj zajednici o mladima skrbe odgajatelji. Svaka mlada osoba ima svog matičnog odgajatelja s kojim se oni zapravo najviše povežu. Svi odgajatelji upoznati su sa svim mladima i zajedno im pružaju podršku, prijateljstvo i prate njihovo odrastanje da se razvijaju u pravom smjeru. Kroz zajednicu, mladima želimo pružiti osjećaj obitelji koji steknu u SOS dječjem selu, a gdje za njih skrbi SOS mama u obiteljskoj kući stoga želimo da se taj osjećaj nastavi i u odraslijoj dobi – ističe Šarić.

Ukoliko i vi želite pomoći ovim mladim ljudima na njihovom putu odrastanja, priliku za to imate već idući Petek na Gorice kada će dobrovoljno prikupljanje donacija ujedno biti i posljednje, pa organizatori pozivaju što više sugrađana da u kalendare zabilježe 7. lipnja i dođu na lipanjsko izdanje već dobro poznate manifestacije.

Ova objava Magic Leon i olimpijac Damir Martin podržali rad goričke SOS Zajednice mladih, a to možete učiniti i vi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.