Prijava

Vaša prijava

Mihael iz Lojtrice sudjelovao je u Vraždinu na Državnoj smotri u pripovijedanju

[]

U Velikoj Gorici održana je 6. Državna (pred)SMOTRA u usmenome pripovijedanju za djecu i mlade “Logos 2024.” Ove godine “zvijezde događanja” su predSMOTRE i fokus je da što više djece dobije izravnu podršku i konstruktivne savjete profesionalnih pripovjedača/pripovjedačica.

Na predSMOTRI sudjelovala su i djeca iz DV Lojtrice kao i drugih velikogoričkih vrtića. Tako je Mihael Žagar iz Lojtrice izabran za odlazak na veliku državnu Smotru u Varaždin, a pratila ga je njegova odgojiteljica i mentor Lana Pešl.

– Mihael je svojom interepreracijom Hrvatske tradicijske priče “Pjetlićeva družina” oduševio žiri i prisutne što mu je osiguralo odlazak na državnu smotru.A koja se u Varaždinu odvijala u dva dijela, posebno za djecu i mlade te za mentore – govori nam odgajateljica Pešl.

Inače, cilj smotre je njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja kao i poticati usmeno jezično izražavanje, pripremanje mladih za javni nastup i njegovati i poticati kulturu govorenja te slušanja.

– Mladi pripovjedači su tijekom masterclassa imali grupnu i individualnu edukaciju te su se pripremali za završni grupni pripovjedni nastup. Djeca su nakon održanih sjajnih završnih nastupa nagrađeni slikovnicama kao i zahvalnicama za sudjelovanje – dodaje Pešl.

 

Ova objava Mihael iz Lojtrice sudjelovao je u Vraždinu na Državnoj smotri u pripovijedanju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.