Prijava

Vaša prijava

Prijedlog novog izgleda centra grada


Uvođenjem zone smirenog prometa od 40 km/h kroz Zagrebačku ulicu, te očekivanim skorašnjim otvaranjem istočne obilaznice za Domovinski most, steći će se uvjeti za nastavak redefiniranja novog centra Velike Gorice bez automobila. Idejno rješenje uređenja novog centra je dovršeno.

Dio grada zahvaćen ovim projektom u dužini od oko 770 m u smjeru istok zapad, i dio šetališta Franje Lučića prema sjeveru u dužini od oko 130 m transformira se u pješačku zonu, s mogućnošću povremenog kolnog prometa, odnosno servisiranja sadržaja koji se nalaze u pješačkoj zoni.

Idejno rješenje uređenja buduće šetnice

Samo uređenje prema ovom prijedlogu izvodilo bi se u tri glavne faze, od kojih je prva, kao preduvjet kolnog prometnog rješenja, izgradnja kružnog toka na križanju Sisačke ulice, južne ulice trga kralja Petra Krešimira IV i Ulice Antuna Cvetkovića. Druga faza je uređenje Trga kralja Tomislava, od kružnog toka do spoja sa Šetalištem Franje Lučića. Treća faza je uređenje dijela Zagrebačke ulice i Šetališta Franje Lučića, unutar obuhvata, od čega je svaku od ulica moguće i odvojeno uređivati.

Idejno rješenje je objavljeno na službenoj stranici grada www.gorica.hr a sada su na redu i građani; svoje mišljenje i prijedloge možete iskazati putem maila: gorica@gorica.hr, na internet stranicama programa Gorica 2020 (www.gorica2020.eu) i na Facebook stranici Gorica 2020.