Prijava

Vaša prijava

„Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“


Autorice Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović pokušale su odgovoriti na pitanje – kako prebroditi polazak u školu?

Za djecu, ali i njihove roditelje, polazak u školu jedan je od najstresnijih trenutaka u životu. Kako bi im se pomoglo da se lakše nose s promjenama koje ih očekuju, Centar za djecu, mlade i obitelj izdao je priručnik „Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“, a pripremile su ga četiri autorice; Ljubica Lovreković, Sandra Matijević, Ljerka Skendrović i Sanda Puljiz Vidović. „Pokušale smo odgovoriti na pitanja koja roditelji šestogodišnjaka često postavljaju. Opisale smo koje vrste razvoja postoje i koje su karakteristike te dobi, kako razvijati pažnju i dijete emotivno pripremiti za školu, a roditelji se mogu upoznati i sa zakonskim odredbama koje se odnose na upis u školu. Ima dosta govorno – jezičnih vježbi te igara aktivnosti kojima se potiče djetetov razvoj – kaže ravnateljica Centra, Sanda Puljiz Vidović. Ideja o pisanju priručnika potekla je iz programa„Grupa za buduće prvašiće“ koji se u Centru provodi već deset godina.
Ovaj je priručnik među rijetkima, ako ne i jedini te vrste u Hrvatskoj, a bit će podijeljen svim roditeljima budućih školaraca s područja Velike Gorice. Pomoći će im da razviju kod svojih mališana pozitivan stav prema obrazovanju, što će ih ohrabriti i potaknuti na cjeloživotno učenje.