Prijava

Vaša prijava

„Plavi žabac“ – novi časopis za najmlađe


Pučko otvoreno učilište izdalo je prvi broj Plavog žapca, časopisa posvećenog djeci predškolskog uzrasta. „U svojoj izdavačkoj djelatnosti već imamo časopis Žir, posvećen osnovnoškolcima. Kad smo razmišljali o našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, shvatili smo da nemamo nekih dodatnih informacija i sadržaj pored klasičnih predstava ili kino projekcija koje možemo ponuditi roditeljima, a onda zaintrigirati i same mališane da malo listaju, čitaju i bojaju – pojašnjava ravnateljica POU-a Barbara Grđan Odrčić.

potporu timu Plavog žapca dali su i gradski čelnici

Četiri gradska i dva privatna dječja vrtića predstavila su svoje osnovne i dodatne programe, najvažnije projekte koji su provedeni ili su u tijeku, radionice, izlete, posjete muzeju i knjižnici, rođendanske proslave i druga zanimljiva događanja. Svoje programske sadržaje namijenjene mališanima predstavili su i Centar za djecu, mlade i obitelj, Dječji odjel Gradske knjižnice te Pučko otvoreno učilište. Uz mnoštvo fotografija, posebnu draž časopisu daje obilje dječjih crteža, njihovih razmišljanja i duhovitih izjava. Uz zabavne sadržaje prilagođene dječjem uzrastu, u svakom broju Plavog žapca bit će kutak za roditelje s korisnim savjetima i informacijama te priča o žapcu Đuri.

Gorica potvrdila status Grada prijatelja djece

Plavi žabac jedinstven je časopis u cijeloj zemlji. „Malo smo istraživali i dali si truda ne bi li došli do još jednog grada koji ima časopis u kojem su obuhvaćeni svi vrtići i ustanove koje se bave vrtićkim uzrastom, ali nismo došli do takve informacije – napomenula je Grđan Odrčić.

„Mogu slobodno reći da je Plavi žabac najbolji časopis u Velikoj Gorici, zato što je najiskreniji i najistinitiji – istaknuo je na promociji gradonačelnik Barišić te dodao da je njegovim pokretanjem Gorica dodatno potvrdila svoj status prijatelja djece. Predviđeno je da Plavi žabac izlazi dva puta godišnje, pa se drugi broj može očekivati u listopadu. (MM)