Prijava

Vaša prijava

Drago Katulić predstavio povijest turopoljskog šaha od Drugog svjetskog rata do danas


Nakon što je Šahovski klub Polet 2012.godine proslavio zlatni jubilej, ove je godine iz tiska izašla jedinstvena knjiga o šahu pod naslovom „50 godina buševskog šaha“ autora Drage Katulića. Knjiga na više od 450 stranica, obiluje brojnim ilustrativnim dokumentima koji kronološki predstavljaju događaje u proteklih pedeset godina.

Priča o buševskom sportu ne može se ispričati bez Poletovih šahista i brojnih medalja koje su tijekom pedeset godina postojanja Šahovskog kluba Polet osvajali i prenosili njegovo ime diljem Lijepe Naše, Europe i svijeta. Knjiga sadrži materijal iz druge polovice dvadesetog stoljeća koji je brižno bilježio najdugovječniji šahovski majstor Marijan Rožić.

Također, knjigu ukrašava i obilje fotografija, portreta i šahovskih partija koje je pažljivo odabirao graditelj, mecena i učitelj mnogim generacijama buševskog šaha, Zlatko Rožić.

U knjizi je prezentirana i povijest turopoljskog šaha od Drugog svjetskog rata do danas, kao i sažeta povijest hrvatskog šaha. Promocija knjige je u subotu u 19 sati u Domu kulture u Buševcu, a promotivna cijena knjige u pretprodaji i mjesec dana nakon promocije bit će 150 kuna.