Prijava

Vaša prijava

Džentlmeni poručili: ‘Kako me nerviraš’. Kome?


Iz Osijeka ravno u studio City radija stigao je Hrvoje Grbeša, kako bi predstavio ono što vrsni osječki tamburaši Džentlmeni rade ovih dana, ali i da se prisjetimo nekih početaka..No, kako reče Hrvoje, nećemo brojati godine, jer, doista možda se ne čini tako, ali puno ih je prošlo.

Počeli su Džentlmeni, dakle davnih godina kao tamburaški sastav „Zlatna grana“, učili su, radili, „pekli“ zanat uz Stjepana Jeršeka Štefa, potom promijenili ime u „Džentlmeni“ i do današnjih dana djeluju u gotovo početnom sastavu, i svakako mogu stati uz bok ponajboljim tamburaškim sastavima u Hrvatskoj.

Album prvijenac „Imala je drugi plan“ izašao je 2009.godine, i složit ćete se vrijeme je za drugi. Uskoro! Hrvoje je izlazak najavio za listopad, teško je pobrojati sva imena koja su zajedno s Džentlmenima radila na njemu, a jedna od pjesama koja će se naći na istom je i njihov aktualni singl „Kako me nerviraš“ (obavezno pogledajte spot!).

Album će nositi ime po jednoj divnoj pjesmi „Za tebe anđele“, koju su dečki snimili u dvije verzije, jednu u onom periodu za koji smo rekli da nećemo brojati koliko je prošlo, a drugu prije godinu dana, snimili su i spot u kojem sudjeluje pomladak Džentlmena, koji će im zasigurno ostati jedna lijepa i trajna uspomena.

Ako Džentlmene još niste čuli uživo, za to ćete imati priliku u zagrebačkom hramu glazbe, KD Vatroslava Lisinskog  28.listopada na koncertnom spektaklu „Šimunovo u Lisinskom“ .

Cijeli razgovor s Hrvojem poslušajte na linku.