Prijava

Vaša prijava

Dubranec 2015. – Festival dobrog druženja i uživanja u prirodi


Kada kažemo festival, prva asocijacija zasigurno je neka vrsta umjetnosti, poput glazbe i plesa. Slijedećeg vikenda, točnije u subotu 03.listopada očekuje nas jedan sasvim drugačiji festival – Dubranec 2015.

Ove godine održat će se peti put, a o osnovnoj ideji nešto više u razgovoru za City radio  rekao je inicijator i koordinator festivala Emanuel Starčević: „Osnovna ideja festivala bila je da okupi susjede,  i starosjedioce i doseljenike zbog zajedničkog interesa, a to su djeca. Želja nam je bila predstaviti Vukomeričke gorice koje su zadnja prirodna oaza od velikih gradova, Zagreba i Velike Gorice kao područje koje idealno za život, odmaranje i odgajanje djece.“

Iako su se mještani prvotno smijali ovoj ideji, sada je itekako podupiru.

Program u subotu počinje u 10 sati izložbom iznenađenja, nakon  koje slijedi – roditeljski sastanak! Naravno, nije riječ o klasičnom obliku roditeljskog sastanka nego će na ovom roditelji razgovaratio problemu odgajanja dubranečke djece i mogućim rješenjima.

Točno u podne mali, veliki i srednji avanturisti dolaze na svoje jer će moći istražiti šume Vukomeričkih gorica u jednoj poučnoj ekološkoj šetnji. A ukoliko ste se pitali gdje nabaviti stare sorte sjemena moći ćete to učiniti upravo u Dubrancu.

Nešto malo drugačije nego prethodnih godina izgledat će svečana povorka, jer financijski problemi nisu zaobišli ni organizatore Dubranec festivala 2015., ali ukoliko dođete svakako sudjelujte na tradicionalnoj Kajkavskoj svetoj meši, ali i zabavi koju su domaćini pripremili za sam kraj ovog neobičnog  festivala.

dubranec