Prijava

Vaša prijava

Prvih mjesec dana za 200 mališana: Uskoro i službeno otvorenje modernog objekta u Velikoj Mlaki


– Doista je ovo najmoderniji vrtić u Hrvatskoj. U to su se već uvjerili mnogi, od roditelja, djelatnika do djece. Tu su postavljeni standardi kakvi bi vrtići trebali biti, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska vrtića u Velikoj Mlaki, koji je s radom počeo 1. rujna.

vrtić5

– Uvjerili smo se da je sve uredu, djeca uživaju, a svi odgojni procesi teku prema planu – dodao je Barišić.

U vrtiću trenutno boravi 200 djece raspoređene u 10 skupina. U četiri jasličke grupe ostvaruje se program za 48-ero djece, u šest vrtićkih grupa za 120-ero djece, a u programu predškole za 16-ero djece. Prostor je posebno prilagođen za djecu s posebnim potrebama.

– Ovaj vrtić je za svako dijete, bez obzira na teškoće po njemu se slobodno kreće. I dalje ćemo pratiti sve nove spoznaje koje se događaju u predškolskom odgojno-obrazovnom programu – istaknula je ravnateljica Ljuba Brnadić.

Vrtić čini prizemni dio s vrtićkim jedinicama, garderobama, sanitarijama, zajedničkim prostorijama, dok su na katu prostorije zbornice i uprave. Kapaciteti moderno opremljene kuhinje omogućavaju pripremu hrane za 600 djece (za djecu u Velikoj Mlaki i područnim vrtićima u okolici kao i za neke nove područne manje vrtiće koji će biti izgrađeni u budućnosti). Svečano otvorenje vrtića bit će u sklopu dječjeg tjedna sredinom idućeg mjeseca.

vrtić1