Prijava

Vaša prijava

U Središnjici City radija gostovao Goran Beus Richembergh


U današnjoj Središnjici ugostili smo saborskog zastupnika i gradskog vijećnika Gorana Beus Richembergha koji se dotaknuo aktivnosti HNS-a, najavio fišijadu, ali nije propustio ni kritizirati aktualnu gradsku vlast.
Nezadovoljan je poticanjem poduzetništva, realizacijom projekata financiranim iz EU fondova… „Ono što će biti financirano iz EU fondova uglavnom se ne vezuje za inicijativu Grada nego države, kao što je npr. sustav odvodnje, a to  su aplicirale Hrvatske vode“ – kaže Beus Richembergh.
„Grad je postao spavaonica,  predgrađe Zagreba“-  smatra Richemberg  „ostala je samo tradicijska kultura, grad je kao prije deset godina, ova administracija je u zadnjih šest godina imala milijardu i sedamsto milijuna kuna na raspolaganju, a mi od toga ne vidimo nikakav trag.“

Dotaknuo se  Beus Richembergh  groblja u Kušancu, i smatra da je to groblje već trebalo biti potpuno uređeno, što prema njegovim riječima još uvijek nije.
Kako su članovi HNS-a u stalnom kontaktu s građanima, povratna informacija je da se najviše žale na komunalni standard, i to pogotovo stanovnici rubnih dijelova grada, nisu tu u pitanju  samo prometnice, nego su tu i problemi s odvodnim kanalima.
„Na svakoj sjednici Gradskog vijeća upozoravamo da se proračunska sredstva ne troše dobro, da je komunalni program slab, da nema inicijative iz gradske administracije“ – rekao je Beus Richembergh dodajući da obzirom da je HNS u oporbi i nemaju previše utjecaja na donošenje odluka.
Čelni čovjek goričkog HNS-a nije samo kritizirao i upozoravao na probleme u Gradu, nego je pozvao sve zainteresirane na jedno lijepo druženje, 8. Turopoljsku  fišijadu  HNS-a koja će biti održana u nedjelju 04. listopada, a degustacija za građane počinje u 12,30 sati.
„Mi okupimo oko dvadesetak  natjecateljskih ekipa, ne samo iz Turopolja, ove godine ekipe stižu  iz Slavonskog Šamca, Sunje, Dvora,  Zagreba..to je natjecanje, što znači da će biti i ocjenjivanja, no do 14 sati ćemo sve pojesti…“
Biti će tu osim ekipa koje čine članovi HNS-a i ostale ekipe koje nisu povezane sa strankom, ali vole kuhati fiš, žele se natjecati, te prije svega dobro zabaviti. „Samo tri ekipe su prve tri, a sve ostale su četvrte“ – naglasio je Beus Richembergh.
Ako niste ljubitelji ribe, biti će tu i kotlovine za koju će pobrinuti HNS-ovci iz Samobora. Otkrio nam je naš gost tajnu dobrog fiša, a koja je to,  poslušajte na linku…