Prijava

Vaša prijava

Velimiru Šandoru prvo svjetsko zlato


Drugog dana natjecanja na  Svjetskim igrama u ruskom Sochiu nastupio je Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon, u bacanju diska i osvojio svoje prvo svjetsko zlato daljinom od 17.45 metara.

Osjetio sam već na posljednjim treninzima da u rukama imam ovu daljinu. No, oprez je majka mudrosti te sam ja najavljivao samo da potvrdim svoj najbolji rezultat karijere, kojeg sam danas daleko nadvisio. Soči će mi zasigurno tako ostati u prelijepim uspomenama jer je to moje prvo svjetsko zlato. Još jednom zahvaljujem svom treneru Ivanu Čengiću i mojim prijateljima u Klubu na svemu što su učinili za mene da dođem do svjetskih vrhova.“  zaključio je presretan Velimir Šandor.

S 17.45 metara u disku Šandor je potvrdio i treće mjesto na svjetskoj rang listi najboljih rezultata ovogodišnje atletske sezone. Svjetske igre sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputacijama i niskim rastom, održavaju se u ruskom Sochiu od 26. rujna do 03. listopada, na natjecanju sudjeluje 35 zemalja s više od 600 sportaša koji se natječu u atletici, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, obaranju ruke i streličarstvu.


Vlasnicima stanova sredstva za obnovu zgrada