Prijava

Vaša prijava

ISTRAŽUJEMO Sezona grijanja počela, a radijatori hladni


Jesen je stigla i kalendarski i klimatološki, a nastupili su i uvjeti za službeni početak grijanja. Iz HEP-Toplinarstva su nam potvrdili kako su jutros uključili grijanje u velikogoričkim stambenim i poslovnim zgradama, a najviše zbog pritisaka koji su počeli dolaziti sa svih strana.

– Odluku za početak grijanja donijeli smo na osnovu poziva i povećanog broja zahtjeva krajnjih kupaca za grijanjem, broja poziva predstavnika, a pratili smo i dugoročnu prognozu te na osnovu hladnijeg jutra. Pritisak je bio najveći od strane krajnjih kupaca te smo odlučili pustiti sustav grijanja – kaže Silvija Barić iz HEP-Toplinarstva.

Ipak, nije sve baš tako jednostavno. Vruća voda treba i stići do naših radijatora. Iz HEP-Toplinarstva za Cityportal pojašnjavaju zašto voda tako sporo teče, da od jutros do poslijepodneva nije uspjela barem malo podići temperaturu našeg životnog i radnog prostora.

– Iako smo jutros krenuli s uključivanjem grijanja, treba 2-3 dana da to uspijemo učiniti svima. Naime, naši radnici trebaju doći do svake podstanice posebno i ručno prebaciti automatsku regulaciju s ljetnog na zimski režim rada – napomenula je Barić.

U onim zgradama u kojima krajnji kupci još uvijek nisu završili radove na ugradnji razdjelnika i termostatskih radijatorskih ventila, grijanje će se uključiti tek nakon što HEP-Toplinarstvo zaprimi pisani dopis  predstavnika suvlasnika da su svi radovi završeni i da je sustav spreman za grijanje. Iz te tvrtke apeliraju na krajnje kupce koji još uvijek izvode radove da ih što prije završe, a predstavnike suvlasnika pozivaju da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.