Prijava

Vaša prijava

U policijskoj akciji zaustavljeno 10 pijanih vozačica


Na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Utvrđeno je 1258 prometnih prekršaja, od čega je 151 prekršaj vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.

Policija oduzela 136 dozvola

Iz policije ističu kako su na mjestu prekršaja kao mjeru opreza oduzeli 136 vozačkih dozvola, a da su iz prometa isključili 151 vozača. Kod 21 vozača (13,9%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviša zabilježena koncentracija kod vozača izmjerena je kod 40-godišnjaka koji je u subotu, 3. listopada oko 23.50 sati u Kloštar Ivaniću upravljao osobnim  automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,88 g/kg alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija kod vozačice je izmjerena u subotu, 3. listopada u 2.10 sati, kod 33-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1,25 g/kg alkohola u organizmu.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 10 vozačica (6,6%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane dvije osobe kod kojih je test bio negativan.


Ponuda za posao