Prijava

Vaša prijava

Memorijal Tihomira Tomašića Tihice u Šćitarjevu


Turopoljska udruga skauta ”Izviđački odred Tur” organizirala je u okviru velikogoričkog Dječjeg tjedna (10. do 16. listopada) 4. memorijal ”Nitko da ne dođe do prijatelj drag” u Šćitarjevu, u subotu 10.10.2015. Memorijal je posvećen Tihomiru Tomašiću Tihici, izviđačkom voditelju i hrvatskom branitelju, Velikogoričanu koji je branio Vukovar i ubijen na Ovčari (20.11.1991.). Otvorenje memorijala bilo je na školskom igralištu, mlade izviđače, starije skaute, roditelje i prijatelje izviđača pozdravili su starješina ”Izviđačkog odreda Tur” Alen Konjević, pročelnik za školstvo Neven Topolnjak i ravnatelj Osnovne škole Šćitarjevo Mario Ivić.

U natjecateljskom dijelu bile su dvije discipline: izviđači (određivanje azimuta pomoću kompasa, podizanje šatora, vezanje čvorova s primjenom, signalizacija zastavicama, paljenje vatre, prva pomoć i kvizovi znanja); poletarci i učenici (orijentacija i kretanje po karti, potraga za tajnovitim predmetom, igre spretnosti, koncentracije i brzine, poligoni s preprekama, podizanje šatora). Dodjela priznanja najboljima i zahvalnica svim sudionicima upriličena je u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo. Na memorijalu je sudjelovalo 19 izviđačkih odreda iz Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Duge Rese i Velike Gorice. Sudionicima memorijala svekoliku pomoć u organizaciji i provedbi aktivnosti pružila je Osnovna škola Šćitarjevo, a u njenim prostorima organizirano je predavanje o povijesti župe Šćitarjevo, kao i ručak za sve sudionike memorijala.

Poredak

Izviđači: 1. SG Koale, 2. Akela 1, 3. Spiderius seniorius, 4. Pink panter 1, 5. Pink panter 2, 6. Štrumfovi, 7. Akela 2. Poletarci: 1. SG Vučići, 2. Minion i Andautonija, 3. Patuljci, 4. Spiderius juniorius, 5. Vukovi, 6. Čudesna šuma. Istraživači: 1. SG Buc, 2. Shlash. Škole: 1. Najbolji, 2. Krokodili i Vatreni.