Prijava

Vaša prijava

Čeka nas prekretnica u razvoju komunalnog sustava


U srpnju su počeli radovi na izgradnji novog komunalnog centra u Velikoj Gorici, na lokaciji bivše Goričanke. Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić i direktori gradskih komunalnih poduzeća.

„Očekuje se prekretnica u razvoju komunalnog sustava u Gradu. Jer kao što znamo, velikih problema smo imali s komunalnim poduzećem Velkom. No, konačno ćemo ponovno osoviti na noge komunalni sustav i time našim sugrađanima dati jednu uslugu koja će biti visokog standarda. „ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska. Ovi prostori će biti u vlasništvu Grada i komunalnih društava i napokon će se svi nalaziti na jednom mjestu.

Radovi teku planiranom dinamikom i komunalna poduzeća trebala bi se u potpunosti useliti u ovaj objekt do ožujka iduće godine. Veličina objekta je oko 6.000 četvornih metara.

Vrijednost radova je 20 milijuna kuna, a cijela vrijednost projekta je 40 milijuna kuna.
Preseljenjem u nove prostore smanjit će se troškovi poslovanja, doći će do stabilizacije komunalnog sustava u financijskom smislu i poboljšati će se standard komunalnih usluga građanima.

Svoje prostore u komunalnom centru pronaći će VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba, Gradsko stambeno gospodarstvo te Turistička zajednica, a biti će tu i prostora za iznajmljivanje (skladišta, uredskih prostora), točnije 2.300 kvadrata za budući najam. U samom objektu nalazit će se još jedan prostor veličine 550 kvadrata koji će služiti kao restoran za sve zaposlene, no bit će otvoren i za ostale. Kako kaže direktor VG Čistoće, Željko Galeković, neke tvrtke su već iskazale interes za najam skladišnog prostora.

Galerija fotografija:


"NEISPRICANA BAJKA" NASTAVILA S GOSTOVANJIMA

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja