Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvašići uče kako se ponašati u prometu


Jesu li njihova djeca sigurna u prometu? Mogu li samostalno otići u školu i sigurno se vratiti kući? Mnogi roditelji svakodnevno si postavljaju ta pitanja. Velikogoričke osnovne škole učenike pripremaju za samostalno snalaženje u prometu, a kako to rade učenici Osnovne škole Nikole Hribara uvjerite se i sami.

foto: Vesna Stipić
foto: Vesna Stipić

Učiteljice su im pokazale kako se ponašati kao pješak u prometu, što znači biti siguran, kako prijeći ulicu, kojom stranom nogostupa hodati, kako se kretati u skupini i koji je najsigurniji put od kuće do škole. Prvašićima je savjete davao i kvartovski policajac Ivan Josić.

„Kako bismo svima skupa olakšali odgovore i pripremili učenike za samostalno snalaženje u prometu, a u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja, s učenicima prvih razreda razgovarao je policajac Ivan Josić. Uputio ih je na pravilno prelaženje ulice, upozorio na odgovorno ponašanje i darovao im svjetleće prsluke za kretanje noću“, kaže učiteljica Vesna Stipić.

‘Budite puni razumijevanja za male đake’

U školi ističu kako je situacija vezano uz obilježene pješačke prijelaze, ležeće policajce, semafore i prometne znakove doista dobra. Svi su pravilno označeni i na vidljivom mjestu te služe malim pješacima na njihovom putu do škole.

„Apeliram kao učiteljica na roditelje vozače i ostale sudionike u prometu da budu posebno pažljivi i puni razumijevanja za male đake, osobito u jutarnjim i večernjim satima kada se stvaraju gužve oko škole. Neka ih nastoje propustiti i dati im prednost koju kao pješaci imaju i o kojoj ih učimo u školi.“, poručila je učiteljica Stipić.

Galerija fotografija: