Prijava

Vaša prijava

FOTO Obnovljena su igrališta četiri velikogoričke osnovne škole


U akciji “Svi na igrališta” Grada Velike Gorice i Večernjeg lista obnovljena su igrališta sve četiri velikogoričke škole, a službeno otvorenje tih posebnih motoričkih parkova za djecu od 7 do 12 godina je danas u 11 sati.

– Jako se volim igrati u parku s prijateljicama, ali gotovo nikad ne idemo na školsko igralište jer je tamo dosadno, imamo samo jednu staru penjalicu. Radije pod odmorom trčimo po školi – rekla je petašica iz Osnovne škole Jurja Habdelića, Katarina Gusić za Večernji list. Osmogodišnji Martin Skrbin koji pohađa 2. razred iste škole najviše pak voli igrati nogomet te se stoga jako raduje uređenju igrališta i golova.
Na igralištima su postavljene posebne motoričke sprave, ali i novi koševi te mreže na golovima.

– Trenutno učenici jako malo koriste školska igrališta, više vremena na njima provode vandali vikendom navečer. Sada će djeca sigurno uživati u igri i pod odmorom, ali i nakon nastave te će drukčije percipirati školu – izjavio je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović te napomenuo da projekt nije koristan samo za učenike njihove škole nego i za svu djecu iz Velike Gorice.

– Kao profesor tjelesnog odgoja, znam koliko je tjelesna aktivnost važna za djecu. Stoga smatram da su motoričke sprave koje objedinjuju igru i vježbanje odlične za razvoj motoričkih sposobnosti – dodao je za Večernji list ravnatelj Osnovne škole Eugena Kvaternika Slavko Čudić, napomenuvši kako djecu u vrijeme kada su sve više s mobitelom u rukama i pred računalom treba podsjetiti na to koliko je važna tjelesna aktivnost. Novim se igralištima raduju i učenici Osnovne škole Eugena Kumičića te Osnovne škole Nikole Hribara.

Galerija fotografija: