Prijava

Vaša prijava

Domoljubna koalicija u Gorici: Samostalno ćemo sastaviti Vladu


Kandidati Domoljubne koalicije u VI izbornoj jedinici danas su u posjetu Velikoj Gorici. Vlatka Vukelić, Dražen Bošnjaković, Gordan Jandroković, Mario Župan i gradonačelnik Dražen Barišić obišli su Sajmište, nazočili otvaranju prve e-punionice, popili kavu s građanima i posjetili poduzeće PPS Galeković u Mraclinu. U 14 sati će obići i pogone tvrtke Kova.

Na konferenciji za novinare kandidati su govorili o stanju u hrvatskom gospodarstvu, kritizirali su aktualnu vlast te najavili kako će nakon pobjede na izborima smanjiti nezaposlenost zahvaljujući novim projektima i povlačenju europskog novca.

O dobrom hrvatskom primjeru, onom iz Velike Gorice, govorio je gradonačelnik Dražen Barišić. Istaknuo je kako je gospodarski rast moguć i unatoč lošoj klimi u državi.

„Svi mi koji živimo u Velikoj Gorici ili vi koji dolazite u naš grad možete svjedočiti o jednom od najbrže rastućih hrvatskih gradova. Pokazujemo kako unatoč glavinjanja nesposobnog premijera koji nam je oduzeo 30 milijuna kuna u predvečerje izrade proračuna za ovu godinu ipak nije uspio narušiti arhitekturu našeg grada“, rekao je Barišić istaknuvši kako je Gorica trenutačno 11. na Forbesovoj listi najkvalitetnijih hrvatskih gradova.

„Velika Gorica je grad koji ima najveću prosječnu plaću u Republici Hrvatskoj i među tri grada koji ima najmanju stopu nezaposlenosti. Nama je, međutim, cilj da i drugi gradovi imaju projekte kao i mi.“

Javni dug nam buja i ovakav tempo zaduživanja zemlju će odvesti do bankrota, napomenuo je predsjednik županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković.

„Svi mi vidimo kako nam mladi ljudi odlaze iz zemlje, da nam demografska situacija nije dobra. Naši građani su pametni i neće nasjesti na priče da Hrvatska raste jer to nije slučaj u niti jednom segmentu. To mi u Zagrebačkoj županiji vidimo jer Vlada je zaštopala naša dva temeljna projekta, prvi je vodoopskrba dijela županije na koji se odnosi i Velika Gorica, težak stotinjak milijuna eura; dok je drugi centar za gospodarenje otpadom, vrijedan također stotinjak milijuna eura, a Vlada ga je zaustavila izmjenom plana gospodarenja otpadom.“, kazao je Bošnjaković najavivši pobjedu na skorašnjim izborima.

„Domoljubna koalicija imat će dovoljno glasova da samostalno sastavi Vladu. S osam mjesta u VI izbornoj jedinici bili bi zadovoljni. Nakon što dođemo na vlast stvorit ćemo povoljne uvjete za otvaranje obrta i trgovačkih društva te privlačiti znatna sredstva iz europskih fondova. Kandidirat ćemo dobre projekte“, dodao je Bošnjaković.

Galerija fotografija:


Županijsko natjecanje u krosu