Prijava

Vaša prijava

FOTO Evo kako izgleda dvorana u Novom Čiču, bit će završena već za mjesec dana


Nakon što je početkom rujna otvorena dugo očekivana škola u Novom Čiču vrijedna 30 milijuna kuna, učenici još nestrpljivo čekaju i otvorenje školske dvorane. Radove je danas obišao gradonačelnik Dražen Barišić sa zamjenikom Ervinom Kolarcem, najavljujući kako će objekt službeno biti otvoren najkasnije do Dana grada Velike Gorice, 13. prosinca.

„Dvorana će biti otvorena sa svim pratećim sadržajima. Građevinski radovi još uvijek traju, izuzetno smo zadovoljni dinamičkim planom koji se poštuje, osobito kvalitetom radova. Sada vidimo koliko je ovo dobar projekt te da je u pitanju najmoderniji kompleks u Hrvatskoj“, rekao je Barišić.

Većina radova na dvorani je završena, u tijeku je postavljanje sportskog poda i zvučne izolacije. Glavna nadzorna inženjerka Katarina Galić ističe kako su već završeni kabineti i sanitarni čvorovi, a da će u potpunosti svi radovi biti gotovi do kraja idućeg mjeseca.

„Za sada nema nikakve prepreke da dvorana bude u punoj funkciji već 1. prosinca. Nadamo se da neće biti mraza i leda te da ćemo na vrijeme završiti atletsku stazu i bacalište jer to sada ne možemo s obzirom da nam taj prostor sada služi kao manipulativna površina za obavljanje radova“, kaže Galić, otkrivši kako im je posao zadnje vrijeme dosta stresan.

„Dinamički plan je bio vrlo napet, međutim, do sada je na vrijeme ostvarivan. Manji problemi koji su se događali bili su rješavani u hodu, zahvaljujući dobroj suradnji izvođača i investitora“, dodala je inženjerka Galić.

Za učenike, sportaše i rekreativce

Unutrašnji dio dvorane ima 745 četvornih metara, dok je njezin dodatni prostor u kojem je i garderoba raspoređen na 400 četvornih metara. Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec napominje kako će dvorana osim za učenike, biti otvorena za sve, od sportaša, do rekreativaca.

„Važno je reći da će nakon nastavnog procesa dvoranu moći koristiti sportske udruge koje gravitiraju s ovog područja, a to je nekoliko mjesnih odbora. Na kvalitetan način će moći upotpunjavati svoje slobodno vrijeme. Prostor će biti na raspolaganju gotovo 24 sata“, rekao je Kolarec.

Vrijednost dvorane je 14 milijuna kuna. Grad je financira sa 60 posto, a Županija sa 40.

Galerija fotografija: