Prijava

Vaša prijava

U dobru, zlu i krađi…


Velikogorička policija iza sebe ima uspješan tjedan. Uhvaćena su, naime, tri bračna para koja su prošlog mjeseca opljačkala obiteljsku kuću na Plesu, čija je vlasnica na privremenom radu u Njemačkoj. Odnijeli su perilice za rublje i suđe, kosilicu, televizor, bicikl, razne kućanske aparate, nešto suđa, pa čak i kuhinjske krpe. Tijekom istraživanja, ovoj šestorki dokazano je još desetak provala na području Velike Gorice i Siska. No, dok su u kuću na Plesu provalili svi,  u ostalim pljačkama su sudjelovali samo muškarci, pa su oni i zadržani u pritvoru. Istraga se, kako doznajemo, nastavlja.

Uhvaćen je i 23-godišnjak koji je na prijevaru oštetio Vipnet, i to još u prosincu 2011. godine. Dotični je krivotvorio pečat poduzeća 3M iz Vukovine te se i potpisao kao odgovorna osoba, iako tamo nikad nije bio zaposlen, sklopio ugovor i preuzeo četiri mobitela vrijedna oko 26 700 kuna.

U noći s nedjelje na ponedjeljak provalnici su pokušali ući u trgovinu Mlin i pekare u Rakitovcu. Pri nestručnom obijanju vrata samo su ih oštetili i potrgali kvaku, ali srećom nisu uspjeli u svom naumu. Policija je u srijedu provela istraživanje nad više maloljetnika, te je utvrđeno da su provalu pokušale dvije djevojke i dva mladića, stari između 16 i 18 godina. Jedan od njih je iz Svete Nedelje, a ostali s područja Turopolja. Kaznene prijave protiv njih podnesene su Odvjetništvu za mladež.

Iste noći provaljeno je u Voćarski centar Ivković u Velikoj Mlaki. Ukradeno je računalo s monitorom, dvije baterijske lampe, razni alat, flaksericu, plinske boce… šteta je oko 4000 kuna. Iz hale Industrogradnje u Donjoj Lomnici nestalo je 350 metara električnog kabla, vrijednosti 10 tisuća kuna. Opljačkana su i dva kioska Tiska, u Zagrebačkoj i Zvonimirovoj ulici. Ukradene su cigarete, a ukupna šteta je oko sedam tisuća kuna.

Policija je u petak navečer, nešto prije ponoći, kod jednog 26-godišnjaka u parku u mjestu Kuče pronašla gram i pol marihuane. Drogu je skrivao u kutiji cigareta.

Na velikogoričkom području u proteklih tjedan dana zabilježeno je šest slučajeva nasilja u obitelji, od čega je čak četvero nasilnika bilo pod utjecajem alkohola.

Dogodilo se i osam prometnih nesreća, od toga dvije s povrijeđenim osobama, a petero maloljetnika mlađih od 16 godina zatečeno je u sitnim noćnim satima bez pratnje starije osobe.