Prijava

Vaša prijava

Žene, majke, provalnice?


Provalama u kuće nikad kraja! Inspektor Niko Kuzmanović iz goričke policije izvijestio nas je kako je u posljednjih tjedan dana zabilježeno mnogo provala. Specifično je i to da nije određen samo jedan kvart, već su se provale dogodile u različitim dijelovima grada i okolice. Tako je provaljeno u dvije kuće u Lukavcu, zatim u kuću u Lomnici, Gradićima, Velikoj Gorici, Jagodnom te u dvije kuće u Rakarju. Uglavnom se krao novac i zlatan nakit, a iz nekih domova nije ništa ukradeno. Najčešće se provaljuje obijanjem balkonskih vrata ili prozora, a inspektor Kuzmanović kaže da postoje neke sumnje da se radi o ženskim osobama.

Provale u automobile za vrijeme Sisveta

Unatoč brojnim upozorenjima policije da građani ne ostavljaju vrijedne stvari u autu na vidljivom mjestu zbog mogućnosti provale i krađe to se ipak događa. Tako je za blagdan Svih svetih provaljeno u dva vozila na parkiralištu kod groblja u Velikoj Gorici. Iako je policija pratila i nadzirala situaciju, provalnici su iskoristili brojnost građana koji su toga dana bili u posjetu posljednjem počivalištu svojih najmilijih. Vlasnici dvaju automobila osim što im je razbijeno staklo na automobilu, ostali su i bez vrijednih stvari. U jednom slučaju šteta je procijenjena na 2 tisuće kuna, dok se za drugi slučaj još uvijek utvrđuje jer se radi o krađi bankovnih kartica.

Pronađen razbojnik iz trgovine Aldi

Također počinjeno je i jedno razbojništvo i to u trgovini mješovite robe Aldi u ulici Slavka Kolara. Pred kraj radnog vremena, u trgovinu je ušetao maskirani muškarac koji kuhinjskim nožem prijetio zaposlenici. U strahu za svoj život predala mu je 2 500 kuna iz blagajne, a razbojnik je potom pobjegao. No, ubrzo nakon, policija je pronašla počinitelja, plijen i oružje. Radi se o 17godišnjem Velikogoričaninu koji je odveden u pritvor.