Prijava

Vaša prijava

Gorica nezadovoljna bodom iz Vinkovaca


Iako će u konačnici svi koji su bili u Vinkovcima zaključiti da je podjela bodova daleko najrealnija, Gorica je bila mnogo bliže punom plijenu i s pravom žali za propuštenim u Vinkovcima. Potiho već duže vrijeme u Velikoj Gorici domaći nogometaši i vodstvo kluba s pravom pogledavaju prema vrhu drugoligaške tablice, što su gorički nogometaši i potvrdili u dva gostovanja kod vodećih (nedavno Šibenik i u posljednjem kolu Cibalia), u kojima su domaćini uz veliku dozu sreće osvajali po bod.

Jučerašnja utakmica po ničemu nije bila ljepotica, ali prava prvenstvena sa puno nadmudrivanja sigurno da. Milinović se na noge svom bivšem klubu došao nadigravati, ali ipak s dozom opreza u obrani. Lijepo je bilo čuti kada je na samom početku utakmice gostujući stadion skandirao treneru Gorice Damiru Milinoviću, što samo potvrđuje kakav je trag u svom kratkom boravku u Vinkovcima Milinović ostavio. Utakmica u prvom dijelu nije ponudila uzbuđenja, Cibalia je imala nešto više loptu u svojim nogama, a Gorica dobro zatvorila sve prilaze i bila vrlo ozbiljna u iznošenju lopte pred obranu domaćih gdje je sve i završavalo u prvom dijelu. Cibalia je u takvoj igri stvorila jednu lijepu priliku no Vitaić nije bio precizan. Nastavak je donio više živosti, ali i ozbiljniju Goricu koja je mnogo više gledala prema naprijed. Igrala se 52. minuta kada je Hodžić lijepo zagradio jedan napad Cibalie, a Žutić bio brži na lopti od Pluma, te je u svega dva pasa Žutić stigao po lijevoj strani visine šesnaesterca odakle je oštro centrirao u kazneni prostor domaćih, a Dvorneković sa otprilike jedanaest metara odlično prateći cijelu akciju postigao lijep pogodak za vodstvo Gorice. Cibali je nakon toga pokušavala preskakanjem igre doći do izjednačenja, ali Gorica, točnije Dvorneković koristi priliku da u još jednoj munjevitoj akciji u 81. minuti utakmice poveća vodstvo na 2:0.

Cibalia Gorica 07-11-2015 autor Marijana Vojnić (3)
Mnogi su već tada Gorici upisali nova tri boda, a stadion se polako počeo prazniti, no prava uzbuđenja kreću od 86. minute kada je Cibaliji dosuđen kazneni udarac na signaliziranje pomoćnika iako smo dojma da je sve bilo prestrogo ili kako bismo zaključili narodnim rječnikom “na galamu”. Vitaić je bio precizan i u 86. minuti domaćin smanjuje na 1:2. Unatoč tome što u drugom poluvremenu nije bilo povoda za intervencije liječnika te što su do 90. minute bile učinjene samo 3 izmjene, a na cijeloj utakmici dodijeljene tek dvije javne opomene, glavni sudac Horvat produžuje utakmicu za velike 4 minute, da bi Cibalia poravnala na isteku šeste minute sudačke nadoknade, gdje glavni sudac više nije čekao ni da se izvede centar već je odmah po postizanju pogotka odsvirao kraj utakmice. Kao što smo već ranije napomenuli na kraju je podjela bodova zaslužena iako su gostujući nogometaši još dugo ostali ležati po travnjaku vinkovačkog stadiona vidno razočarani onim što se događalo u posljednjih desetak minuta utakmice. U slijedećem kolu već u petak Gorica dočekuje drugu momčad Dinama.

Vinkovci, stadion Cibalia, gledatelja 600, sudac: Horvat (Čakovec)

strijelci: 0:1 Dvorneković (52), 0:2 Dvorneković (81), 1:2 Vitaić (86, 11m), 2:2 Filipović (90+6)

CIBALIA (4-2-3-1): Matković, Žderić, Zgrablić, J. Filipović, Crnčević (od 46. Baša), Mijoković (od 72. Petrović), Vitaić, Turčin (od 85. Šorli), Mišić, Plum, Ugrina
Trener: Miroslav Bojko

GORICA (4-3-2-1): Šušković, Perić, Labudović, Katanec, Žutić, Jančetić, Lihić, Hodžić, Dvorneković (od 83. Zenuni), Škvorc (od 90. Matošević), Mitrović (od 90. Livaja)
Trener: Damir Milinović