Prijava

Vaša prijava

Tko odgaja djecu? Gorički Centar pokrenuo projekt ‘Obitelj pred izazovom medija’


Centar za djecu, mlade i obitelj, u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, pokrenuo je projekt ‘Obitelj pred izazovom medija’. Projekt je namijenjen svim zainteresiranim roditeljima, učiteljima i odgojiteljima, a sastoji se od dva interaktivna predavanja. Jedno je vezano uz komunikaciju koja je iznimno važna u odrastanju djeteta, a drugo o utjecaju medija u obitelji.

„Današnja djeca od najranije dobi susreću se s medijima. Zbog toga se sve češće ističe kako djecu sve više odgajaju mediji, a ne roditelji. Djeca puno više vremena provode uz medije nego što ga provode u školi, ali i u komunikaciji s obitelji. Važno je osvijestiti koliko su nasilni sadržaji česti u dječjim emisijama te kakav i koliki utjecaj one imaju na razvoj djece.“, kaže ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović.

Roditelji aktivni sudionici rasprave

Prvo predavanje ‘Komunikacija odgoja – odgoj komunicira – obitelj i mediji’ održat će se 19. studenog u 18,30 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj. Predavač je komunikolog prof.dr.sc.Danijel Labaš, koji će govoriti o komunikaciji u obitelji i o mjestu medija u obitelji.

Drugo predavanje ‘Mediji u svakodnevnom obiteljskom životu: od negative do kreative’ vodit će prof. Leali Osmančević iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, i to 26.studenog u 18,30 sati. Predavačica će govoriti o korištenju interneta, društvenih mreža i online videoigara.

Roditelji će moći sudjelovati u raspravi te steći nova znanja o svijetu medija kao i o njihovom utjecaju na razvoj djece i cijele obitelji.

Predavanje je besplatno zahvaljujući sredstvima Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

Prijaviti se možete putem telefona 01/6231-734, e-maila info@centar-dmo-vg.hr, osobno u Centru, Kurilovečka 48 ili čak preko facebook stranice goričkog Centra za djecu, mlade i obitelj.


Mali princ