Prijava

Vaša prijava

Dok se mošt pretvarao u vino, Buševec je dobio vinsku kraljicu


Diljem Velike Gorice i Turopolja proslavljeno je Martinje. Mošt je krštenjem i službeno postao mlado vino.  Proslavu Martinja u Buševcu organiziralo je Društvo žena Buševec. Na manifestaciju je stigao veliki broj posjetitelja, željnih zabave i dobre kapljice. Vladao je odličan štimung uz dobru svirku, fine domaće kolače, domaću juhu, domaće krvavice, kobasice, pečeno zelje i restani krumpir.

Kraljicu izabrao slučajni žiri

Neki gosti ispod tanjura imali su brojeve od 1 do 5, pomoću kojih su se birale kandidatkinje za vinsku kraljicu. A to nije bilo lako postati. Trebalo je proći ispit koji je imao teoretski i praktični dio. Nakon odgovora na stručna vinogradarska pitanja, u praktičnom su kandidatkinje za vinsku kraljicu trebale pretočiti vino iz bačve u pehare pomoću crijeva.

Ivana Sokolović iz Lekenika proglašena je najboljom i ponijela prestižnu titulu. Zanimljiv je bio i ples srca, u kojem su nagradu osvojili Melita i Robi Rožić. Feštu su upotpunili gosti KUD-a Sveti Florijan iz Lekeničke Poljane, a atmosferu je glazbom i pjesmom dodatno podizao Srečko Mikša.

Nezaboravan je bio čin krštenja vina, kojeg je vodio Meštar Martinskog Ceremonijala Stjepan Vitez uz pomoć Zorana Kovačevića.  Sve u svemu, ovogodišnje Martinje u Buševcu mnogima će ostati u dobrom sjećanju.

Galerija fotografija:


Ivana Sokolović vinska kraljica

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja