Prijava

Vaša prijava

Akcija Martinje: Opilo ih mlado vino i ulovila policija


Kako se najbolje vratiti kući nakon dobre martinjske fešte, sinoć je mnogima bila nedoumica. Sjesti za volan nakon kapljice više ipak je bila najgora moguća odluka. Svi vozači koji su to učinili postali su meta tri ophodnje goričke policije, koja je dobila zadatak sve pijane vozače maknuti iz prometa. Dragan Karačić iz Odjela za sigurnost i preventivu goričke policije upravo je doznao rezultate sinoćnje akcije i za Cityportal otkriva vozača kapitalca.

„Najveća izmjerena količina alkohola među vozačima bila je 1,90 promila. Vozač je odmah prebačen na zagrebačke Oranice gdje se nalazi naša jedinica za otrežnjenje.“, priča nam Karačić.

Vozač se u međuvremenu otrijeznio, a doznao je i kako ga očekuje novčana kazna od 5.000 do 15.000 kuna, kao i zabrana vožnje do godine dana.

Velikogorička policija je u akciji Martinje utvrdila šest alkoholiziranih vozača, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam vozača je vozilo prebrzo, dok je dvoje razgovaralo mobitelom za vrijeme vožnje. Inače, kazna za nekorištenje pojasa i razgovaranje mobitelom je jednaka i iznosi 500 kuna.