Prijava

Vaša prijava

Gorica pobjedom nad Dinamom učvrstila “gornji dom” na tablici


Gorica kod kuće gotovo da ne zna za poraz, a da ne pamtimo poraz od Šibenika iz trećeg kola danas bismo govorili o domaćoj sezoni bez poraza. Dosad su statistike spašavale Velikogoričane u gostujućim utakmicama dok ove sezone Gorica kod kuće osvaja velikih 20 bodova gdje se uz pet gostujućih učvrstila na četvrtom mjestu. Priliku za gostujući popravak Velikogoričani će hvatati već u slijedećem kolu u Dugopolju. Lijep dan otvorio je sve pretpostavke za odlične uvjete za igru, no rani početak utakmice mnoge je ostavio u sklopu svojih obaveza. Teren nažalost i dalje loš i nedovoljno oporavljen od ranijih uvjeta nažalost još jednom je podsjetio na činjenicu da za neke ozbiljnije iskorake prvo treba promisliti o potrebi sanacije ili kompletne rekonstrukcije istog.

 Gorica je danas u posjeti imala i delegaciju HNS-a koju su predvodili predsjednik Davor Šuker i direktor reprezentacije Zorislav Srebrić, a koji su nakon obilaska prostorija kluba i sportskih terena nazočili i samoj utakmici. Kao što je i najavio na jučerašnjoj konferenciji za tisak Milinović je momčad pripremio za napad na nove bodove no i igrači Dinama nisu došli u Veliku Goricu na odmor. Dinamo je stigao u Veliku Goricu sa “prvotimcima” Musom i Pavičićem, te mladim reprezentativcima koje smo nedavno pratili u Čileu (Šemper, Brekalo i Nikola Moro). Prvih pola sata druga momčad Dinama vrlo je ozbiljno i čvrsto postavila sve linije na terenu pa je Gorica imala ozbiljnih muka zadržati namjere modrih. No kako je prvih pola sata proticalo domaći su sve ozbiljnije nametali kao favorit. Gorica je povela u 36. minuti nakon lijepe akcije i “prebrojavanja” obrane gostiju u kojoj je Mitrović nakon centaršuta Jančetića pogodio za vodstvo domaćih. Nekoliko minuta kasnije Dvorneković je imao priliku povećati vodstvo ali nije bio dovoljno priseban. Dinamo je imao priliku poravnati pred sam kraj prvog dijela iz prekida kada je nakon ubačaja iz kuta udarac glavom prošao tik uz sam okvir gola.

Nastavak utakmice donio je još otvoreniju igru s obje strane u kojoj su se stvarale i prilike. Gorica je na kraju imala više prilika i domaćin još uvijek žali za velikim prilikama Mitrovića i Dvornekovića u kojima su napadači Gorice po jednom pogađali vratnice, da bi Dvorneković seriju promašaja završio u 89. minuti “potkopavanjem” koje je pročitao mladi vratar Dinama. Dinamo je pak svoju veliku priliku također propustio iz prekida, odnosno udarca iz kuta gdje je prebačenu loptu na drugu vratnicu krajnjim naporom spasio Šušković.

“Čestitam svojim igračima, sve što smo radili proteklog tjedna danas smo na terenu i napravili. Znali smo da imamo teškog protivnika, međutim, što teren, što kvaliteta protivnika, nisu nam dali da odmah u početku pokažemo sve svoje kvalitete. Mislim da smo zasluženo pobijedili, u toku utakmice smo imali dvije stative i zicer pred sam kraj i naša pobjeda je potpuno čista.” – rekao nam je trener Gorice Milinović nakon utakmice.

“Doista nemam što zamjeriti svojim dečkima jer stvarno su dali sve od sebe. No, nažalost i dalje šepamo u realizaciji. Gorica nam je stvorila dvije velike šanse no moram reći da se to događalo kada smo mi išli po izjednačenje. Jednostavno imam osjećaj da nismo imali svoj dan i da smo igrali još dva dana lopta nam ne bi ušla u gol. To je tako….” – prokomentirao je utakmicu Željko Sopić, trener Dinama II.

2. HNL, 17. KOLO – Velika Gorica, Gradski stadion
HNK GORICA – GNK DINAMO II 1:0 (1:0)
strijelac: Mitrović (37)
GORICA: Šušković, Hodžić (od 76. Zenuni), Jančetić, Dvorneković, Labudović, Žutić, Lihić, Škvorc, Perić, Štrok (od 64. Matošević), Mitrović (od 84. Hajduk)
trener: Damir Milinović
DINAMO II: Šemper, Musa, Taravel, Pavičić, Brekalo, Knežević, Olmo (od 46. Božić), Diop, Stolnik, Džijan (od 63. Halilović), Šunjić (od 75. Moro)
trener: Željko Sopić

galerija fotografija: