Prijava

Vaša prijava

Posebno priznanje filmu “Lekenik – općina ugodnog življenja”


Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza Interstas održava se u Solinu, a objedinjuje Međunarodni festival turističkog filma, te predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Jedan od laureata festivala turističkog filma je i dokumentarno-turistički film „Lekenik – općina ugodnog življenja.”, redatelja Rusmira Agačevića u produkciji općine Lekenik. Posebno priznanje uručeno je predsjedniku Turističke zajednice općine Lekenik Ivici Peroviću i direktoru Turističkog ureda Turističke zajednice općine Lekenik Božidaru Antolcu.

Direktor Interstasa Vojko Pleština ističe kako ovogodišnja smotra naglašava značaj 300. godišnjice Sinjske alke te je jedan od sudionika i Viteško alkarsko društvo.“ Na ovogodišnji festival turističkog filma ITF’CRO prijavljeno je samo 8 filmova iz Hrvatske. Za razliku od nezainteresiranosti hrvatske turističke produkcije, interes iz inozemstva je izrazito velik, te su na ITF’CRO prijavljena čak 283 filma iz 59 zemalja.“, kaže Pleština.


Snimke priredbi - 40. rođendan škole