Prijava

Vaša prijava

Međužupanijsko stručno vijeće za nastavnike i učitelje Talijanskog jezika


Međužupanijsko stručno vijeće za nastavnike i učitelje Talijanskog jezika  (3)

Gimnazija Velika Gorica je u okviru programa Erasmus+, ‘osnaživanje tima za kvalitetu i uvođenje europske dimenzije u školski kurikulum’, organizirala u svojem prostoru skup nastavnika i učitelja Talijanskog jezika kao Međužupanijsko stručno vijeće za nastavnike i učitelje Talijanskog jezika (subota, 21. studenog). Sudjelovalo je 30 nastavnica i učiteljica (15 iz srednjih i 15 iz osnovnih škola) iz sedam županija (jedini nastavnik Talijanskog jezika iz tog društva nije bio nazočan). Pozdravno slovo imala je ravnateljica mg.sc. Brankica Žugaj. Diseminaciju projekta vodile su Olieta Horvat Kardoš, prof. pedagogije i Dolores Stojanović, prof. mentor (obje Gimnazija Velika Gorica). Osvrt na Comenius, projekt bilateralne suradnje pod nazivom ”3 jezika, 2 zemlje, 1 projekt, … Kreni!” načinila je Sanja Paić, prof. (Osnovna škola Kustošija, Zagreb). Sudionice skupa su na kraju ispunjavale Evaluacijski listić, odnosno procjenjivale rad skupa na skali od 1 (slabo, uopće ne) do 5 (odlično, potpuno), a procjenjivani elementi su bili: aktualnost sadržaja, ostvarenje svrhe, opći dojam, te vođenje i organizacija.

Međužupanijsko stručno vijeće za nastavnike i učitelje Talijanskog jezika (1)

Erasmus+ projekt u interpretaciji Gimnazije Velika Gorica u osnovi sadrži: cjeloživotno učenje, upoznavanje različitih obrazovnih europskih politika i razmjenu iskustava. Uvažavajući spomenute elemente dio nastavničkog kadra velikogoričke gimnazije je u okviru Erasmusa+ sudjelovao na stručnim skupovima u Velikoj Britaniji (Ipswich, Chelmsford, Southampton) i Italiji (Rim, Firenca).

Diseminacija projekta obuhvaća mjere za postizanje vidljivosti projekta, pa je pojednostvaljeno možemo zvati projektnim marketingom. U projektima financiranim iz EU fondova važna je iz više razloga, a postoje dvije opće razine projektne diseminacije: međunarodna i lokalna. Međunarodna (tzv. projektna) diseminacija provodi se u međunarodnim surađivačkim projektima koji uključuju manji ili veći broj partnera iz različitih država. Lokalna diseminacija provodi se u lokalnoj zajednici (državi, gradu, županiji ili općini) iz koje dolazi pojedini partner.