Prijava

Vaša prijava

Žir ima zanimljiv horoskop – komunikoskop, a pripremaju ga učenici iz Velike Mlake


Škola, ljubav, jesen, obitelj, domovina, moda… samo su neke od tema učeničkih radova objavljenih u novom, 62. broju, lista Žir. Svoje literarne, novinarske, likovne, enigmatske i fotografske radove za ovaj jesenski broj marljivo su, uz pomoć svojih nastavnika i mentora, pripremali i slali učenici osnovnih škola s područja Velike Gorice i susjednih općina.

Na 40 stranica svoje su mjesto našle i ustaljene rubrike Ritam mladih, Kad odrastem, Lepi i dragi naš kaj, a grupa učenika iz Velike Mlake potrudila se i ovoga puta napraviti zanimljiv horoskop – komunikoskop.

foto: POUVG

„Učenici su još jednom pokazali svoju kreativnost te nam poslali veliki broj radova. Svi su podjednako kvalitetni, zanimljivi i dobri. Nažalost, nismo u mogućnosti sve ih objaviti, pa smo pri odabiru pazili da predstavimo sve škole i sve generacije učenika – rekla je urednica Mirjana Marković.

Novi Žir može se kupiti po staroj cijeni od 6 kuna, u svim osnovnim školama. Na promociji 62. broja po nekoliko je učenika iz svake škole predstavilo svoje radove objavljene u listu, a u glazbenom dijelu nastupile su polaznice Umjetničke škole Franje Lučića. Svi su nagrađeni knjigama u izdanju Biblioteke Albatros koja je upravo tog dana, 26. studenog, obilježila 35 godina rada.

Galerija fotografija: