Prijava

Vaša prijava

Župan Pavišić šokiran pokoljem: Zatekli smo stravičan prizor, upucana krmača bila je još živa, u mukama!


Čuvar svinja Plemenite općine turopoljske imao je što vidjeti kada se približio hranilištu u Lukavečkom Čretu. Zatekao je pravi pokolj svinja koje plemenitaši drže u slobodnom uzgoju.

„Kao i svakoga dana, čuvar svinja je jučer u 8 sati došao do hranilišta svinja. Ugledao je razvaljena vrata i isti trenutak pozvao policiju. Pred nama je bio stravičan prizor – upucana krmača bila je još živa, u mukama! Oko nas su bile ranjene krmače. Bolesni umovi učinili su svoje “, ogorčeno nam je govorio župan Plemenite općine turopoljske Mihael Pavišić.

Nemjerljiva šteta: 25 svinja što poklano, što pokradeno

Ubrzo je utvrđeno kako Plemenitoj općini turopoljskoj nedostaje 25 svinja u vrijednosti 30-40 tisuća kuna. Šteta je, međutim, nemjerljiva, s obzirom da je riječ o zaštićenoj hrvatskoj pasmini svinja, koja se nalazi i na UN-ovoj listi kritično ugroženih pasmina.

„Dali smo velikog truda u podizanje pasmine. Sada nam je ostalo još 160 svinja. Vjerujemo u to da će se pronaći počinitelji jer na mjestu događaja bila je kriminalistička policija, a u tijeku je i istraga“, kaže Pavišić, ističući kako se sličan slučaj dogodio prije dvije do tri godine u Turopoljskom lugu.