Prijava

Vaša prijava

Udruga vinogradara i vinara Grozd: Velikogoričani će ovaj put piti vrhunska vina


U preradi grožđa alkoholno vrenje je najvažniji, središnji biokemijski proces, pa o njegovu tijeku i ishodu najviše ovisi kakve će kvalitete biti proizvedeno vino. Iz Udruge vinogradara i vinara Grozd najavljuju kako će ljubitelji dobre kapljice napokon doći na svoje.

„Berba grožđa obavljena je u fazi pune zrelosti sa optimalnim omjerima sladora i kiselina, te se s pravom nadamo da će se ove i iduće godine piti odlična i vrhunska vina“, ističe predsjednik Udruge Vlado Mikulčić.

foto: Udruga vinogradara i vinara Grozd

Idealna vinogradarska godina

Za razliku od prošle, vinogradarska 2015. godina klimatski, vegetacijski i tehnološki bila je jedna od najboljih u posljednjih desetak godina, no to ne znači da će enološki biti manje zahtjevna. Nakon što je mošt na netom završenim mnogobrojnim Martinjskim špelancijama diljem Lijepe naše krštenjem vinskih meštara postao vino, za vrijedne vinogradare i vinare nastavlja se redovita briga o ovom dragom nam poljoprivredno prehrambenom proizvodu.

„Vino zahtijeva neprestanu pažnju, mnogo truda i znanja. Naime, educiraniji vinogradari i vinari u svojim podrumima posvetiti će se daljnjem školovanju, njezi i čuvanju vina. Tu je prije svega njegovo bistrenje, strukturiranje, stabilizacija pa zatim i oplemenjivanje. Naravno, vina će s vremenom sve više sazrijevati i biti će zrelija, plemenitija, bogatija, punija, harmoničnija, postojanija i zaokruženija. Na proljeće, nakon filtracije, bit će spremna i za ocjenjivanje. Do tada živjeli!“, poručio je Mikulčić.


Susret sa Svetim Nikolom na “Ključiću”

Pretkadeti nadigrali Zabok