Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica do kraja tjedna obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom


U povodu današnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Velikoj Gorici se do subote odražavaju različita događanja pod nazivom „Volim život“. Večeras će tako u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 18 sati biti održana predstava “Gradu s ljubavlju”, koju će izvesti djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

„Predstava je zahvala Gradu koji nam financijski i organizacijski puno pomaže u svim našim projektima. S druge strane, u obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom mi sudjelujemo putem različitih aktivnosti tijekom cijeloga tjedna. Jučer smo imali Dane otvorenih vrata i proslavu 5. godišnjice našeg savjetovališta za osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama“, kaže ravnatelj Centra Zvonko Katalinić.

Nakon predstave ne propustite pogledati i projekciju filma “U zdravom duhu, zdravo tijelo”. Sutra točno u podne na rasporedu je predavanje ‘Potpomognuta komunikacija’ , a gostuje Jasmina Ivšac Pavliša s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Istog dana od 18 sati u Gradskoj knjižnici je predstavljanje projekta ‘Napredujmo zajedno’ – ‘Mladi BAS’ iz Velike Gorice i ‘Kumen Fundacion’ iz španjolskog Valjadolida. Riječ je o dvogodišnjem projektu kojem je cilj uključivanje u društveni život osoba s invaliditetom i osoba sa specifičnim potrebama kao što su djeca i starije dobne skupine, a financirala ga je Europska unija u sklopu programa „Erazmus+“ te djelomično i Grad Velika Gorica.

Osim toga, u Središnjem odjelu Gradske knjižnice do kraja tjedna možete pogledati izložbu fotografija koja prikazuje iskustva volontera s dvogodišnjeg projekta „Napredujmo zajedno“.